ОСМАТА ПОРЕДНА Е ФАКТ! Байерн пак е шампион! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварците надвиха Вердер с 1:0 като гост и ликуват с юбилейната 30-та титла

ОСМАТА ПОРЕДНА Е ФАКТ! Байерн пак е шампион! (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Байерн Мюнхен спечели 8-ата си поредна и общо рекордна 30-а титла в Бундеслигата! Баварците си гарантираха трофея два кръга преди края, след като спечелиха с 1:0 гостуването си на Вердер Бремен. Единственото попадение в двубоя отбеляза Робърт Левандовски в края на първата част, като това бе негов 31-и от началото на сезона. Байерн вече води с 10 точки на Борусия Дортмунд и „жълто-черните“ нямат дори теоретичен шанс да стигнат тима на Ханзи Флик. И докато баварците ще празнуват тази вечер, Вердер ще трябва да се мобилизира в последните си две срещи, за да запази елитния си статус. „Бременските музиканти“ са на предпоследно място с 28 точки и имат гостуване на Майнц в следващия кръг, а в последния 34-и кръг са домакини на Кьолн. За Байерн предстоят две протоколни срещи – мач у дома срещу Фрайбург и гостуване на Волфсбург в последния кръг.

Байерн започна силно двубоя и още в 4-ата Гнабри можеше да отбележи на бившия си тим, но не успя да насочи точно във вратата след пас отляво, а и освен това имаше маркирана засада.



Вердер отговори в 9-ата, когато Битенкурт центрира отляво към далечната греда, там Гебре Селасие опита удар от малък ъгъл, но прати във външната страна на мрежата.

В 18-ата късметът покри гостите след силен шут от дистанция на Егещайн, при който топката профуча опасно близо до десния страничен стълб.



В 23-ата Мюлер намери с прецизно подаване Коман в пеналта, той засече с глава, но не насочи добре и кълбото мина покрай дясната сглобка.

Три по-късно Кимих пропусна от чиста позиция да отбележи и стреля в напречната греда, но освен това страничният рефер вдигна флага за засада.



Резултатът бе открит от баварците в 43-ата минута. Жером Боатенг центрира технично в пеналта, Левандовски изскочи от дълбочина, овладя на гърди и прати покрай вратаря Павленка. Попадението бе прегледано с ВАР, след което и зачетено. Така полският голмайстор на Байерн записа своя 31-и гол за най-резултатния си сезон в Бундеслигата. Освен това Левандовски се изравни на върха в класацията за попадения на чужденец за един сезон в елита на Германия – през сезон 2016-2017 Пиер-Емерик Обаменяг от Борусия Дортмунд записва 31 гола.



В 55-ата минута на двубоя Робърт Левандовски отбеляза много красив гол с пета, който обаче бе отменен заради засада.

Надежда за „Бременските музиканти“ проблесна в 79-ата минута, когато отборът на Байерн остана в намален състав, след като Алфонсо Дейвис бе изгонен след втори жълт картон.



Домакините се хвърлиха в атака в заключителните минути, а в 90-ата бяха изключително близо до изравняване. Бартелс центрира в пеналта, Осако отклони с глава, но Нойер показа невероятен рефлекс и успя да опази мрежата си суха.

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

Ман Юнайтед влиза в преговори за аржентински защитник

Анселмино има едва седем мача за Бока Хуниорс през сезона

Капитанът на ПСЖ се върна към тренировки

Маркиньос отново е на линия за парижани

Дилета Леота се опитва да пробута Кариус в Серия А

Вратарят на Нюкасъл иска да е близо до журналистката и дъщеря им

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки