Халф на Берое карал такси, преди да подпише със заралии

"Най-хубавият момент в кариерата ми бе дебютният гол за Ботафого", заяви Октавио

Халф на Берое карал такси, преди да подпише със заралии

 Халфът на Берое Октавио даде интервю за бразилското издание O Fogospele, в което сподели любопитни детайли около кариерата си. Преди да парафира със заралии, той играе за аматьорския Перилима в родината си, но паралено с това работи и като... таксиджия. Октавио кара автомобил на популярната фирма "Юбер" в продължение на 3 месеца, след като остава без други доходи.

"В Берое имам възможността да направя свеж старт. Със сигурност ще ми отнеме време, за да вляза в старта си форма, а и паузата заради коронавируса забави нашето развитие. Малко по малко обаче напредваме. Единствената ни цел е да се класираме за Лига Европа. Ще се опитаме да го направим още този сезон, но трябва да спечелим всички оставащи мачове, а другите отбори около нас да се издънят", обясни Октавио.

Той има богата и интересна визитка. Юноша е на Ботафого, като е собственост на клуба от 2013 до 2017 година. Записва 12 мача в бразилския елит и още 10 в Серия Б. През 2014/15 г. е под наем във Фиорентина, а през 2017/18 г. играе 25 пъти за белгийския Беершот.

"Най-хубавият момент в кариерата ми бе дебютният гол за Ботафого - за 2:1 над Крисиума. Мечтаех за това още от дете и когато пратих топката в мрежата, просто не знаех на кой свят се намирам. Във Фиорентина за жалост се контузих тежко и така и не записах минути. Въпреки това, имах възможността да тренирам с великолепни играчи като Мохамед Салах и Марио Гомес, все едно, че бях във видеоигра".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки