Галин Иванов: Дано младоците в Левски получат шанс

Още няколко играчи на Славия ще осъществят сериозни трансфери в чужбина, заяви националът

Галин Иванов: Дано младоците в Левски получат шанс

 Утре Левски приема Сла­вия на "Герена". С лентата на белите ще е Галин Иванов (32 г.), който е юноша на си­ните. Националът говори пред "Тема Спорт" за пред­стоящия сблъсък, амбициите на тима му, какво трябва да направят в Левски. Той раз­кри, че вече е взел решение за бъдещето си - договорът му с клуба от "Овча купел" изтича с края на сезона.

Галине, в събота ви пред­стои гостуване на Левски, ко­ето ще е решаващо и за амби­циите на двата клуба за кво­та в Лига Европа. Готови ли сте да се преборите за нея?
- Вижте, това са силни думи. Нашата цел не е била класира­не за Лига Европа. Ако я по­стигнем, ще е повече от доб­ре. Но за нас бе повече от доб­ра награда, че се преборихме за първата шестица и сега игра­ем двубои срещу сериозни про­тивници и да растем. Славия няма болни амбиции да става шампион, да е по­стоянно в Лига Европа. Славия има амбиции да играе с българ­ски футболисти и да играе с млади момчета.

И по всичко личи, че го пра­ви повече от успешно.
- Да, така е. Прави го най-добре от всички в България.

Изглежда, че Левски ще бъ­де принуден да тръгне по съ­щия път с оглед на сътресе­нията от зимата и пролет­та. Може ли да го направи?
- За мен това е пътят - да се налагат български футболи­сти. А не да се убиват талан­тите. Така се убива и българ­ският футбол... Тук имаме нуж­да от родни играчи - млади, опитни. Няма значение дали са стари, трябва да са българи. Колкото до мен - аз още не съм стар, а опитен (смее се).

Кой ще е следващият голям трансфер на Славия след про­дажбата на Филип Кръстев?
- Такъв ще има, въпросът е да видим на кого. В Славия има добри играчи, не само млади. Ръководството ще каже кой ще е следващият. Ако момче­тата продължат да се разви­ват, ще осъществят сериозни трансфери в чужбина. Убеден съм в това.

Кои са най-добрите каче­ства на Филип Кръстев? Още преди време от Славия твър­дяхте, че той ще играе голям футбол, но на това се гледа­ше с насмешка.

- Това, че действа със само­чувствие. Той е страшен непу-кист. Това е черта от харак­тера му, която е хубава. Най ми харесва, че не се плаши и действа със самочувствие.

Преди първенството да бъ­де прекъснато заради корона-вируса, спечелихте на "Гере­на" с 2:1. Можете ли отново да го направите?
- Със сигурност отиваме, за да спечелим. Няма как да тръг­нем и да кажем, че ще паднем. Ще се стремим да играем кра­сиво и ако можем, отново да ги бием. След това ще гледаме какво да се случва. Не бива да се връщаме към онзи двубой, този ще е съвсем различен. Ча­ка ни интересен сблъсък.

Какво прави Златомир Загорчич толкова специален - не се плаши да залага на млади играчи, развива ги, следват трансфери, а на всичко отго­ре спечели и трофей със Сла­вия?
- Общо взето върши всичко, което трябва да прави един добър европейски треньор. Съумя да изгради страхотен колектив. Тренираме доста добре, много здраво - няма ска-тавки. Направи така, че фут­болистите да му повярват. Сториш ли го, можеш да во­диш. Той знае как да мотивира състезателите си - нещо, ко­ето е много важно за един треньор.

Кой от състава на Левски ти прави впечатление, за ко­го трябва да внимавате в съ­бота?

- За всеки играч внимаваме. Вижте, Левски си е Левски и го доказа. Щом един футболист е взет там, значи е добър. Това, че в някои мачове играта на някого или на отбора не се е получила, е друг въпрос. Левски със сигурност е фаворит още повече че мачът ще е на "Герена". Колкото до това, кой ми прави впечатление - няма да назова конкретно име.

Сините също имат доста младоци в състава си, кой ти харесва?
-Така е. Левски наистина раз­полага с качествени млади футболисти, трябва просто да им вярват повече. Сега из­пъква Станислав Иванов, но имат и Илия Юруков, Здравко Димитров - дано продължат да получават шанс и твърдо да се разчита на тях. Не са лоши. За жалост, на нас навремето не ни дадоха този път в Левски -на момчетата от моя набор, които станахме шампиони (б.а. - Галин Иванов е роден на 15 април 1988 година). Тогава не го дадоха, дано сега го пре­доставят на тези момчета, които го заслужават. Вижда се, че Стаси израсна, след като му бе гласувано доверие.

Каква е разликата в игра­та на Левски, след като отбо­рът бе поет от Георги Тодо­ров?
- Не виждам чак толкова го­ляма. Може би е тази, че в мо­мента в състава има повече млади футболисти, което е правилно. Дано причината не е само напускането на чужденци­те. Знам, че на сините им е трудно - не са получавали дълго време пари. Но всеки роден играч е изпадал в такава си­туация, включително и аз. По­желавам им успех. Сигурен съм, че ситуацията на "Герена" ще се стабилизира след завръща­нето на Наско Сираков. Той ще подобри нещата.

Какво е бъдещето ти, след като договорът ти със Сла­вия изтича?
- Решил съм го. Скоро време, или след края на сезона, ще се разбере окончателно.

Говорим за новак в елита -ФК ЦСКА 1948 Сф нали?
- Нека свършат мачовете, ще видим.

Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

Славия с рутинна победа над Хебър на стадиона в Овча купел (ВИДЕО)

"Белите" постигнаха успех с 3:1

Арда засили кризата в Славия след 2:1 в Кърджали (ВИДЕО)

Два бързи удара на домакините решиха изхода на срещата

С КЪСМЕТ: Левски пребори храбра Славия (ВИДЕО)

Рикардиньо и Марин Петков носят "син" триумф

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки