ОБЗОР: Каляри шокира шампиона Ювентус, Рома ще е в групите на Лига Европа

Резултати от двубоите в Серия "А"

ОБЗОР: Каляри шокира шампиона Ювентус, Рома ще е в групите на Лига Европа

Днес се изиграха останалите срещи от 37-ия кръг в Серия "А". Във вторник Аталанта спечели с 2:1 срещу Парма, а Интер надви Наполи с 2:0.

В един от късните мачове днес шампионът Ювентус неочаквано загуби с 0:2 гостуването си на Каляри. „Бианконерите“ получиха и двата гола през първата част, като домакините откриха резултата в 8-ата чрез Галиано, а Симеоне удвои в добавеното време преди почивката. Юве остава с 83 точки, докато Каляри измести Удинезе от 13-ата позиция.

Рома си гарантира участието в групите на Лига Европа след трудна победа с 3:2 като гост на Торино. „Биковете“ започнаха добре двубоя и в 14-ата Беренгер разпечата вратата на гостите. Столичани обаче направиха обрата пълен до средата на първата част. Джеко изравни в 13-ата, а Крис Смолинг вкара втори гол за гостите в 23-ата.
След почивката Диавара бе точен от дузпа в 61-ата. Четири по-късно Синго върна надеждите на Тотино за частичен обрат, но „римските вълци“ удържаха преднината си. Така Рома има в актива си 67 точки и няма как да бъде достигнат от Милан.

В третия двубой от 22:45 Фиорентина разби Болоня с 4:0, като Киеза отбеляза хеттрик, а едно попадение добави Миленкович.

В двубой от 20:30 часа Лацио се доближи на точка от втория Интер след домакински успех с 2:0 над Бреша. Кореа даде преднина на „орлите“ в 17-ата минута, а крайния резултат на „Олимпико“ оформи Имобиле в 82-ата. Лацио се изравни по точки с третия Аталанта (78), Бреша е на предпоследното място с 24 и без шансове за оцеляване.

Милан бе близо до 5-ото място и групите на Лига Европа след успех с 4:1 като гост на Сампдория, но след успеха днес на Рома ще трябва да мине през квалификационната фаза на надпреварата. Звездата на „росонерите“ Златан Ибрахимович вкара две от попаденията (4; 58), а с по един гол се отчетоха Чалханоглу (52) и Рафаел Леао (90+2). За домакините точен бе Аскилдсен в 87-ата.

Последният кръг ще бъде крайно драматичен за два от отборите в Серия „А“ – Лече и Дженоа. Лече стигна до изключително важна победа с 2:1 над Сасуоло и запазва реални шансове за оцеляване в елита. Самир даде преднина на Удине в 36-ата, но четири по-късно Манкосу изравни от дузпа. В 81-ата Лападула донесе ценните три точки за тима на Фабио Ливерани, който вече е само на точка от 17-ия Дженоа. Генуезците можеха да си гарантират място в елита за догодина, но за целта трябваше да спечелят госуването си на Сасуоло. Момчетата на Давиде Никола обаче имаха кошмарна вечер и инкасираха пет гола и ще трябва да търсят задължителна победа над Удинезе в последния кръг.

В петия двубой, който се игра в 20:30 часа, Верона се наложи с класическото 3:0 над СПАЛ.

РЕЗУЛТАТИ:

20:30


Лацио – Бреша 2:0

Сасуоло – Дженоа 5:0

Удинезе – Лече 1:2

Сампдория – Милан 1:4

Верона – СПАЛ 3:0

22:45


Фиорентина – Болоня 4:0

Каляри – Ювентус 2:0

Торино - Рома 2:3

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки