Сензациите в пресата: Ботев Пд се разминава със защитник, Лудогорец чака още нови

Локо Пд чака картотека на хърватин, Бруно се отказа от Клапан и Акинсола

Сензациите в пресата: Ботев Пд се разминава със защитник, Лудогорец чака още нови

Сензациите в родната преса на 31 юли, петък, 2020 година:

Меридиан мач: Ще има още нови в Лудогорец до дни

Селекцията в Лудогорец няма да при­ключи с привличането на Бърнард Текпетей. Ако се вярва на думите на треньора Павел Върба, до края на тази седмица трябва да бъдат представени двама нови. Единият е Тек­петей, а другият явно е много близо до подписване на своя договор.

Медиите в Румъния свързваха „орлите" с един от голмайсторите на местното първен ство Габриел Янку. По информация на „Ме­ридиан Мач" обаче от Разград не са мислили за трансфер на тарана на Вииторул. Почти сигурно обаче следващият нов ще бъде атакуващ футболист.

Меридиан мач: Локо Пд чака картотека на хърватин

Одобреният от Бруно Акрапович за второ лятно попълнение хърватин Филип Михалевич може да получи шанс за дебют още в неделя От Локо не са обявили официално трансфера, но вече се работи по оформянето на документите. Желанието на спортно-техническия щаб е 19-годишният десен халф-бек да получи картотека от БФС и да може да бъде използван срещу Лудогорец в битката за Суперкупата. Юно­шата на Динамо Загреб носи същото име като бившия нападател на „смърфовете" който вкара единствения гол за успеха с 1:0 в Разргад в началото на август 2018 г.

Тема Спорт: Защитник се разминава с Ботев Пд

Смятаният за сигурен нов в Ботев Пловдив конгоански защитник Клевид Дикамона почти сигурно няма да дойде в България. Причината - разминавания при преговорите с канарчетата.

"България? Не, нямам наме­рение да пътувам за там в скоро време. Нямам купен или резервиран билет. Исти­ната е, че чрез моят адво­кат и мениджър получиха ед­на оферта от Ботев, но не съм приемал нищо и няма как да я приема в този вид. С па­рите всичко е точно. Разминаванията са от друго есте­ство. Като условия, продължителност на контракта", разкри бранителят пред в. "Марица". За последно той е бил част от шотландския Хартс.

"Не съм разговарял с Фериборе Доре, не зная откъде имате такава информация. Казвам ви, не съм получавал втора оферта от Ботев. Ако получа и нещата ме устрой­ват, ще разговарям първо със семейството си. След това ще звънна и на Фериборе да разуча за какъв клуб става въ­прос. Затова ви и казвам. В момента съм си в Париж и нямам резервиран билет за по­лет за България", каза Дикамона.

В същото време ръковод­ството на Ботев Пловдив поднови договора на младока Станислав Работов. Един от най-големите таланти на ка­нарчетата сложи подписа си върху дългосрочен договор с пловдивчани. Настоящият изтичаше през зимата на 2022 година. Новият кон­тракт е за още два сезона -до лятото на 2024 година.

Станислав Работов е ро­ден през 2002 година и е про­дукт на жълто-черната шко­ла. Бранителят бе наложен в титулярния състав от Ферарио Спасов и до момента има 14 мача с екипа на пловдивчани.

Меридиан мач: Бруно се отказа от Клапан и Акинсола

Треньорът на Локо (Пд) Бруно Акрапович няма да разчита повече [на две от зимните по­пълнения Миховил Клапан и Акинсола Акиниеми, които не оправдаха очакванията и не положиха усилия, за да се утвърдят в състава. Те не са кар­тотекирани за новия сезон и няма да пъту­ват за Разград, където в неделя ще се играе мачът за Суперкупата срещу шампиона Лу­догорец. От ръководст­вото обаче продължа­ват да водят преговори с тях за разтрогването на контрактите им.

От зимната селекция за титулярно място се пребори само Лукас Салинас. Пръв бе ос­вободен Мирза Хасанбегович, а фигурант е Кенан Муслимович. На този етап заради изявите си в послед­ните два мача и най-вече при победата сре­щу Левски на „Герена" още шанс ще получи Валентино Пулиезе. Швейцарецът свиква с методите на работа в Локо и ще бъде пол­зван като алтернатива в средата на терена, където титуляри са Петър Витанов, Парвиз Умарбаев и спо­менатият Салинас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки