Министър Кралев награди призьорите в юбилейното издание на плувния маратон „Галата-Варна“

Победител при мъжете стана 18-годишният Йордан Янчев от Сандански

Министър Кралев награди призьорите в юбилейното издание на плувния маратон „Галата-Варна“

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди най-добре представилите се плувци в 80-то издание на маратона “Галата-Варна”. В международната надпревара, която се проведе под патронажа на министър Кралев, се включиха над 220 участници. Организатори на форума са ВМС на Република България, Община Варна и плувният шампион на страната ПСК „Черно море“. Председател на Организационния комитет на юбилейното издание бе кметът на Варна Иван Портних. 

 
Победител при мъжете стана 18-годишният Йордан Янчев от Сандански, който измина разстоянието между нос Галата и плаж Офицерски-Изток за 53 минути и 37 секунди. След него останаха Радостин Кръстев и Георги Колев. При жените трасето от 4500 метра най-бързо преодоля Василики Кадоглу от Варна с време 61 минути и 13 секунди. Тройката допълниха Ева Христова и Петя Бонева. За първи път в историята на маратона участниците финишираха на плажната ивица, където спортният министър Красен Кралев и носителят на 11 Световни купи по плувен маратон Петър Стойчев посрещнаха най-бързите плувци. Награди от състезанието получиха най-добре представилите се момичета и момчета до 18 г. Отличени бяха и най-предно класиралите се варненски участници в маратона. Организаторите бяха осигурили награден фонд от 12 000 лв. за призьорите. В церемонията по връчването на призовете се включиха още кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев и командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.
 
 
Министър Кралев поздрави организаторите и състезателите за това, че продължават да поддържат интереса към едно от емблематичните състезания на Варна. Най-старата плувна надпревара у нас се провежда от 1939 г. насам, като старт няма единствено през 1944 г.
 
 
През тази година плувният маратон “Галата-Варна” се проведе съобразно изискванията, наложени от епидемичната обстановка в страната. По предложение на главния съдя Вили Цеков контролното време за преминаване на трасето беше увеличено на 100 минути, за да могат повече плувци да преплуват успешно дистанцията.
 
 
Цанко Цанков с първа тренировка в студените води на Тихия океан

Българинът участва на плувния маратон в протока Кук

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

Французите не са особено ентусиазирани за Игрите в Париж

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки