Симонович: Имаме нужда от няколко офанзивни футболисти

"Силите в групата са изравнени, на никого няма да е лесно срещу Беласица"

Симонович: Имаме нужда от няколко офанзивни футболисти
Новият старши треньор на Беласица Саша Симонович даде обширно интервю преди старта на първенството 2020/2021 на ЮЗ трета лига.
 
- Г-н Симонович, в какво състояние завари мъжкия отбор на ОФК Беласица?
 
- Заварих млади момчета, които са имали епизодични прояви на футболния терен и не са били постоянни титуляри до моето идване. Радващото е, че бяха привлечени двама опитни футболисти – Атанас Димитров-Джаич и по-късно Антон Костадинов, които вдигнаха класата на отбора. Ще наблегнем с колегите Ивайло Хаджигаев  и Валери Дагалов върху психиката на момчетата. Разбира се , аз няма да бъда настрани и ще помагам с каквото мога, нали затова съм старши треньор.
 
- Доволен ли си от лятната подготовка на отбор, какво успя и какво не?
 
- Като цяло съм доволен от старанието на момчетата. Доста неща се получиха от организационна гледна точка. Физически и тактически винаги има какво да се желае. До мен винаги стоеше отговорния фактор на клуба Георги Петров и всяко едно нещо анализирахме заедно.
 
- Усилено се говори, че си привърженик на нападателния футбол, изпълнен с бърза смяна на посоката на топката, което пролича и по време на контролните срещи.
 
- Като футболист съм бил атакуващ състезател и смятам да  приложа това което мога и зная  на футболистите. Във всеки мач ще търсим отбелязване на един гол повече в противниковата врата. Още в първия мач в събота срещу Пирин Гоце Делчев ще видим резултата от нашата работа.
 
- С потенциала на наличните футболисти  докъде може да стигнете в класирането?
 
- Ако си поставиш най-високата цел - това може да стане само с добра селекция и привличане на нови 9 футболисти на ниво Б група. В момента в нашия тим има само 2-3 на такова ниво. На този етап мислим да се изгради един добре обигран и стабилен отбор. Ще търсим максимума в следващото първенство. Ако тръгнем добре и видим, че може да атакуваме първото място, защо да не се мобилизираме и да го окупираме? Дебело подчертавам,  че през първата част на настоящото първенство ще стартираме с почти нов отбор. Нека бъдем по-умерени на този етап.
 
- Какви играчи трябват на Беласица, за да бъде тима лидер в ЮЗ трета лига?
 
- Имаме нужда от няколко офанзивни футболисти. Наличните Александър Александров, Марти Таушанов и Венцислав Маламов се стараят, дано оправдаят очакванията ми. Радвам се че Атанас Димитров и Тони Костадинов паснаха добре на отбора. По-добре да развиваме наши таланти от школата, отколкото да разчитаме на преотстъпени от други отбори за опреден период от време.
 
- Очакваш ли още футболисти отвън?
 
- Селекцията е отворен процес, ще привлечем само класни футболисти, добре подготвени и с влизането си в игра могат да вдигнат нивото на отбора. В никакъв случай няма да привличаме футболисти като бройки.
 
- Кои отбори ще бъдат сериозни кандидати за първото място в групата ?
 
- Има доста добри отбори в групата. Силите са изравнени. Искам да заявя, че на никого няма да е лесно срещу Беласица. Според мен на този етап няма силно изразен лидер.
 
- Феновете на Беласица одобряват работата на Саша Симонович и екипа му. Как смятате да им се отблагодарите?
 
- С добри и резултатни игри , пълно раздаване на терена от първата до последна минути на мача, и естествено с победи. Очаквам нашите фенове да подкрепят отбора ни през цялото време на игра на терена. Радвам се, че разрешиха, макар и с намален капацитет, любителите на футбола да заемат местата си по трибуните още в събота.
 
- Какви са очакванията ти за съботния мач срещу отбора на Пирин Гоце Делчев?
 
- Няма да ни бъде никак лесно срещу  Пирин Гоце Делчев. Това се видя в контролния мач, в който футболистите им показаха агресия. Надявам се това, което научихме по време на лятната подготовка и контролите, да покажем и на стадион "Цар Самуил", за да спечелим първите три точки.
Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки