ИСТОРИЧЕСКО ДЪНО! Безумно слаб Лудогорец падна "само" с 1:3 във Враца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев пропусна шокиращ разгром, Дяков с червен картон за 33 минути

 ИСТОРИЧЕСКО ДЪНО! Безумно слаб Лудогорец падна "само" с 1:3 във Враца (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Ботев Враца поднесе сензация в първия кръг от новия сезон на efbet Лига, побеждавайки шампиона Лудогорец с 3:1. Под дъжда на ст. „Христо Ботев“ домакините доминираха през по-голямата част от двубоя и заслужено записаха 3 точки на старта на кампанията. В 33-ата минута капитанът на разградчани Светослав Дяков бе изгонен след получаването на втори жълт картон. Валери Домовчийски даде преднина за тима на Антони Здравков в 43-ата, а Даниел Генов вкара втори гол в 47-ата. В 82-ата минута Петър Атанасов оформи крайния резултат. Каули Оливейра реализира за гостите в добавеното време на втората част.

В следващия кръг „орлите“ ще могат да поправят грешката си, когато са домакини на Славия. Освен това тимът на Павел Върба има да си връща на столичани, от които загуби в последния си двубой от миналия сезон. За Ботев Враца следва нов сериозен тест – гостуване на Локомотив Пловдив.



Срещата започна добре за домакините, които още в първите секунди се хвърлиха в атака, а Георги Терзиев трябваше да избива опасен удар на Петър Атанасов, преди да е изтекла и една минута от срещата.

За кратко събитията се преместиха в половината на домакините, но без „орлите“ да притеснят сериозно отбраната или вратаря на врачани.

В 9-ата Зехиров пробва удар от дистанция, а кълбото мина покрай лявата сглобка на вратата пазена от Ренан.



Две по-късно капитанът на Лудогорец Светослав Дяков получи жълт картон след грубо влизане в краката на Даниел Гаджев.

В 14-ата Даниел Генов опита извеждащо подаване за влизащия в пеналта Петър Атанасов, но отново Терзиев се намеси решаващо и с шпагат отклони в корнер.

Чибота направи добър индивидуален пробив в 27-ата, но ъгълът за удар бе много малък и конгоанецът опита да комбинира със свой съотборник, пасът му обаче нямаше нужната точност. Три по-късно нападателят отправи силен фалцов удар от дъгата, а топката профуча близо до левия страничен стълб.



В 33-ата Дяков получи втори жълт картон и бе изгонен, а Лудогорец трябваше да доиграе срещата в намален състав.

Домовчийски получи на чиста позиция в 37-ата, но шутира в тялото на Терзиев.

Малко преди почивката врачани поведоха в резултата. В 43-ата Даниел Генов получи на десния фланг, центрира в пеналта за непокрития Домовчийски, който с точен удар даде аванс на Ботев.



Второто полувреме започна отлично за врачани, които удвоиха преднината си още в 47-ата. При центриране от корнер Ндиайе засече с глава, но Ренан изби. Топката попадна в Даниел Генов, който успя да прокара топката покрай двама бранители, а вратарят на Лудогорец не реагира навреме и трябваше да вади кълбото за втори път от мрежата си.



В 64-ата минута Даниел Генов отправи техничен удар от дъгата на пеналта, насочвайки по земя към долния ляв ъгъл, получи се рикошет в играч на гостите и топката се отби в гредата.

Врачани все пак стигнаха до трети гол. В 82-ата Буров проби добре отляво и центрира прострелно, Ренан не изби добре и прати в Петър Атанасов, който успя да се пребори с Недялков и да направи добавка за 3:0.

В добавеното време „орлите“ успяха да отбележат почетно попадение след точно изпълнена дузпа на Каули Оливейра от дузпа.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки