Петър Петров взе точки от Латвия

Глен Колденхоф (GasGas) спечели историческата първа победа за своя конструктор в MXGP след второ място в първия старт и победа във втория

Петър Петров взе точки от Латвия

Петър Петров (КТМ) спечели четири точки за генералното класиране на световния шампионат по мотокрос, след като зае 17-о място в първия манш за Гран при на Латвия. Това бе и първото състезание след близо 5-месечната пауза заради COVID-19.

Българинът спечели точките от първото състезание и започна отлично второто, в което бе 12-и в първата обиколка. Той обаче се оттегли преди края и по този начин остана с четирите пункта от първия старт. Така Петров заема 25-о място в MXGP с актив от 11 точки.

Глен Колденхоф (GasGas) спечели историческата първа победа за своя конструктор в MXGP с 47 точки след второ място в първия старт и победа във втория. Тим Гайзер (HRC Honda) зае второто място с 41 точки, а Ромен Февр (Kawasaki) завърши трети с 40.

Джефри Херлингс (Red Bull KTM) остана начело на генералното класиране, въпреки че завърши едва пети в Кегумс. Той води с четири точки на Гайзер преди второто Гран при в Латвия, което ще се проведе в сряда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки