ЛУДА ДРАМА В ШАМПИОНСКА ЛИГА: Инфарктен обрат в края прати ПСЖ на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дебютантът Аталанта отпадна след голове в 90-ата и 93-ата минута, резерви вдъхновиха парижани навръх годишнината им

ЛУДА ДРАМА В ШАМПИОНСКА ЛИГА: Инфарктен обрат в края прати ПСЖ на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

ПСЖ отпразнува по най-драматичния възможен начин 50-годишния си юбилей, след като за първи път от 1995-а насам и за общо втори в историята си достигна до полуфиналите на Шампионска лига!

Това стана факт с инфарктна победа над Аталанта след обрат до 2:1, дошъл след попадения в 90-ата и в 93-ата минута на първия четвъртфинал, игран в Лисабон. 

Дебютантът в турнира Аталанта откри резултата в средата на първата част чрез Марио Пашалич, а най-скъпият футболист в света Неймар направи куп пропуски.

След паузата вратарят на „принцовете“ се контузи и бе заменен, Килиан Мбапе се появи като резерва, за да ги вдъхнови и в последната минута на редовното време Маркиньос изравни, а в 92-ата друга смяна – Чупо-Мотинг, разби мечтите на тима от Бергамо. 

Двата отбора имаха сериозни кадрови проблеми за мача.

Извън строя на Аталанта останаха Йосип Иличич и вратарят Пиерлуиджи Голини, докато от този на парижани липсваха Марко Верати, Левин Курзава и наказаният Ди Мария.

Мбапе остана резерва, тъй като наскоро се възстанови от контузия в глезена, но трябваше да се появи на терена в 60-ата минута. 

Още в третата пък неговият съотборник Неймар направи първия от редицата си пропуски в сряда вечер.

Срещата започна с шанс за Аталанта и удар на капитана Папу Гомес, но Кейлор Навас спаси, а секунди след това бразилецът надбяга защитата на италианците и остана очи в очи с резервния им страж Марко Спортиело.

Последният не трепна до и излезе почти до точката за дузпа, откъдето Неймар стреля спокойно, но не намери целта. 

Аталанта отговори в 11-ата минута с удар отблизо с глава на Ханс Хатебур, който обаче бе майсторски спасен от Кейлор Навас. Отборът от Бергамо продължи да пресира високо своя опонент, докато Неймар продължи да изумява с неточности. 

В 19-ата минута той взе грешното решение и пробва центриране, вместо изстрел от удобна позиция, а не след дълго Аталанта откри резултата. 

Това се случи в 27-ата минута, когато нападателят Дуван Сапата на два пъти не успя да укроти топката пред наказателното поле, но с доза късмет и рикошет тя стигна до Марио Пашалич, който я вкара в мрежата с чудесно изпълнение - 1:0.

В ответната атака Неймар можеше да изравни, след като технично се освободи и стреля силно от границата на пеналта, но на сантиметри от целта.

После той се пробва и от свободен удар, ала Спортиело отрази, а в 41-ата минута направи още един фрапантен пропуск. 

Тогава защитникът Хатебур върна слабо топката назад и така го изведе на чиста позиция, ала Неймар пак шутира неточно, което позволи на Аталанта да се оттегли на почивка с гол аванс.

ПСЖ започна по-силно втората част, но италианците не се огънаха и в 58-ата минута дори можеха да удвоят преднината си, ако Берат Джимсити не бе пропуснал.

Веднага след това Тухел замени Пабло Сарабия с Мбапе, а Гасперини отговори с двойна смяна.

Не след дълго ПСЖ трябваше да прави и принудителна такава, защото вратарят Кейлор Навас се контузи.

Серхио Рико застана под рамката, докато по същото време неубедителният Мауро Икарди бе заменен от Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Точно той се превърна и в големия герой на ПСЖ с попадението си в добавеното време. Преди това, в 74-ата минута Мбапе се измъкна по фланга и стреля силно, но в близкия ъгъл и вратарят на Аталанта спаси.

Малко след това Неймар също напредна в пеналта, ала стреля твърде слабо по земя и в обсега на стража. 

Десет минути преди края на редовното време и Мбапе пропусна добра възможност, но все пак в 90-ата ПСЖ успя да изравни. 

Чупо-Мотинг центрира към Неймар, който подаде на Маркиньос и той с воле отблизо направи резултата 1:1.

Драмата стана пълна в 93-ата миунта, когато Неймар намери Мбапе, а той веднага отправи прострелно центриране, засечено от  Чупо-Мотинг за крайното 2:1.

Така ПСЖ вече е на полуфинал и чака победителя от сблъсъка между Атлетико Мадрид и РБ Лайпциг. 

Аталанта – ПСЖ 1:2
1:0 Пашалич 27
1:1 Маркиньос 90
1:2 Мотинг 90+3

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АТАЛАНТА
: Спортиело, Толой, Каладра, Госен, Гомес, Фройлер, Де Роон, Джимсити, Хатебур, Пашалич, Запата;

ПСЖ: Навас, Тиаго Силва, Кимпембе, Керер, Маркиньос, Идриса Гай, Ерера, Бернат, Сарабия, Неймар, Икарди.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки