Далас поведе на Колорадо в полуфиналния плейоф в НХЛ (ВИДЕО)

Александър Радулов с два гола и асистенция за успеха

Далас поведе на Колорадо в полуфиналния плейоф в НХЛ (ВИДЕО)

Далас Старс победи с 5:3 Колорадо в първи мач от полуфиналната серия в Западната конференция на плейофите в НХЛ.

Александър Радулов вкара два гола за Звездите и подаде една асистенция.

Джейми Бен направи три асистенции, а Тайлър Седжуин се отличи с попадение и пас.

Вратарят на победителите Антон Худобин също имаше принос за успеха на 3-ите на Запад.

След като срещу Калгари изоставахме с 0:3 само след 6 минути и половина, сега се нуждаехме от добър старт на мача. Знаем, че момчетата от Колорадо са елитен отбор. Много от тях са качествени индивидуалности, имат четири равностойни атакуващи линии и трябваше много да внимаваме и да бъдем концентрирани, заяви след мача Джейми Бен.

Нейтън Маккинън вкара също две попадения и подаде за още едно, а Габриел Ландеског се отличи с гол и пас за отбор номер 2 на Запад. Вратарят Филип Грюбауер пусна три гола от първите 10 изстрела, които получи, но в 3:06 минута на втората третина трябваше да напусне заради травма в левия крак.

Седжуин даде преднина на Старс още в 4-ата минута на мача, като това е първото му попадение в елиминациите през сезона. Маккинън пък вкара 64 секунди по-късно, за да изравни 1:1.

До края на първата част обаче Блек Комо направи 2:1, а Радулов оформи преднина от два гола с попадение в 16:28 минута. При гола на Комо шайбата се отби в стика на защитника Райън Грейвс и подлъга вратаря. За 3:1 пък атаката направи Джейми Бен.

Във втората част двата отбора си размениха по едно попадение, като Радулов покачи на 4:2, а с втория си гол Нейтън Маккинън отново скъси на 3:4. Рупи Хинц фиксира крайното 5:3 в 8:47 минута на третия период, за когото това е първи гол през сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки