Шест отбора ще спорят за титлата на България по хокей

ЦСКА ще се включи в надпреварата, въпреки че клубът не успя да картотекира играчи до първоначалния краен срок - 31 юли

Шест отбора ще спорят за титлата на България по хокей

Шест отбора ще спорят за титлата в първенството на България по хокей на лед за мъже през сезон 2020/2021. Новата кампания ще започне на 25-27 септември с квалификационен турнир с участието на Червена звезда, ХК Левски и Левски София. Двата най-добри от тях ще се присъединят към шампиона Ирбис, Славия, НСА и ЦСКА.

 
Редовният сезон ще започне на 6 октомври с мач между Ирбис и втория тим от квалификациите. Първата фаза, в която отборите ще се срещнат по веднъж по системата всеки срещу всеки, ще бъде и със статут на турнир за купата на България. Тя ще завърши на 26 ноември.
 
Във втората фаза от 1 декември до 19 февруари съставите ще се играят още по веднъж, а след това първите два отбора от общото класиране ще излязат във финални плейофи за титлата до две победи на 26, 27 и 28 февруари, ако е необходимо.
 
ЦСКА ще се включи в надпреварата, въпреки че клубът не успя да картотекира играчи до първоначалния краен срок - 31 юли. Българската федерация по хокей на лед предвижда допълнително картотекиране до 23 септември, което даде възможност на "червените" да сформират състав.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки