ОБЗОР: Филаделфия изравни серията след драма, Тампа Бей разби Бостън в НХЛ (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от втория кръг на плейофите

ОБЗОР: Филаделфия изравни серията след драма, Тампа Бей разби Бостън в НХЛ (ВИДЕО)

 Филип Майерс се разписа в 2:41 минута на продължението, а Филаделфия се наложи над Ню Йорк Айлъндърс с 4:3 и изравни на 1:1 победи резултата в серията от втория кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Кевин Хейс за първи път в кариерата си реализира две попадения в мач от елиминациите, а Шон Кутюрие също вкара и асистира за победния гол. Вратарят Картър Харт отрази 31 шайби за поставения под номер 1 на Изток.

Ню Йорк навакса изоставане от 0:3 в редовното време след попадения на Андерс Лий, Антони Бовилие и Жан-Габриел Паго, но не успя да стигне до обрат.

Колорадо се наложи над Далас с 6:4 и намали изоставането си на 1:2 победи в полуфиналната им серия от Западната конференция.

Назем Кадри, Мико Рантанен и Никита Задоров завършиха с по гол и асистенция, Кейл Мейкър допринесе с три асистенции, а вратарят Павел Фронцоуз спаси 32 изстрела.

Далас обърна от 1:3 до 4:3 с три бързи гола през третия период, но в последните осем минути също допусна три попадения и не успя да удържи преднината си.

В Източната конференция пък Никита Кучеров се отличи с гол и три асистенции и изведе Тампа Бей до убедителното 7:1 над Бостън, с което отборът поведе с 2:1 победи в серията им от полуфиналите. Кучеров се разписа за 33-и път в кариерата си в плейофите, с което изравни клубния рекорд на Мартен Сен Луи.

Алекс Килорн добави две попадения и асистенция, а Брейдън Пойнт и Михаил Сергачов допринесоха с по гол и две асистенции, а Ондржей Палат добави гол и асистенция за успеха. Вратарят Андрей Василевски спаси 23 удара.

Резултати от втория кръг на плейофите в НХЛ (играе се до 4 победи от 7 мача):

Източна конференция:

Бостън - Тампа Бей - 1:7

* Тампа Бей води с 2:1 победи в серията.

НЙ Айлъндърс - Филаделфия - 3:4 след продължение
* Резултатът в серията е 1:1 победи.

Западна конференция:

Далас - Колорадо - 4:6
* Далас води с 2:1 победи в серията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки