ОБЗОР: Филаделфия загуби отложен мач, Тампа Бей би Бостън в плейофите на НХЛ (ВИДЕО)

Лас Вегас отнесе Ванкувър и постави нов рекорд

ОБЗОР: Филаделфия загуби отложен мач, Тампа Бей би Бостън в плейофите на НХЛ (ВИДЕО)

Ню Йорк Айлъндърс победи Филаделфия с 3:1 и поведе с 2:1 в серията от втория кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига.

„Островитяните“ стигнаха до успеха с попадения на Мат Мартин, Лео Комаров и Андерс Ли.

За Филаделфия точен беше Тайлър Питлик. Руският вратар на Айлъндърс Семьон Вармалов отрази 26 удара.

Първоначално срещата трябваше са се проведе в петък, но беше отложена заедно с другите мачове в знак на протест срещу стрелбата на полицаи срещу тъмнокожия Джейкъб Блейк в щата Уисконсин.

Тампа Бей спечели с 3:1 над Бостън, с което отборът поведе с 3:1 победи в другия полуфинал от конференция. За победителите две попадения реализира Ондржей Палат,а една шайба добави Виктор Хедман. Джейк ДеБръск беше точен за Бостън. Вратарят Андрей Василевски спаси 29 удара.

Лас Вегас победи с 3:0 Ванкувър и поведе с 2:1 в серията от втория кръг на плейофите в Източната конференция. Алекс Тък реализира седмия си гол в плейофите, а Марк Стоун и Зак Уайтклауд също се разписаха.

Вратарят Робин Ленер записа втори мач в кариерата си в плейофите без допуснат гол. Победата е рекордна 25-а за Лас Вегас от 38 мача в плейофите на НХЛ.

Така Лас Вегас постави рекорд в Лигата по минимален брой изиграни мачове, за да достигне тази цифра. Тимът изпревари НЙ Айлъндърс и Едмънтън, които изиграха по 43 мача във всеки, за да стигнат до 25 победи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки