Юноши старша възраст на Беласица загубиха от ЦСКА-1948 на Цар Самуил

„Загубихме от по-класен отбор от нас, изграден от футболисти от цялата страна", заяви след мача Георги Киров

Юноши старша възраст на Беласица загубиха от ЦСКА-1948 на Цар Самуил

 Вторият си официален мач за първенството на зона София юноши старша възраст на Беласица изиграха пред около 400 зрителите на стадион Цар Самуил. Всички те роптаеха и се питаха кой беше този човек от БФС, който определи срещата да се играе от 14 часа при 36 градуса температура.

Срещата започна с домакински натиск, като в 5-та минута вратаря на гостите Поповски прояви невероятен рефлекс и изби кълбото. На два пъти по-късно вратаря на Беласица Тодор Димитров показа умения и отрази ударите отблизо на Велислав Кьорев и Емилиян Кръстев. Първият гол в срещата бе отбелязан в 24-та минута. Тогава след изпълнение на ъглов удар отляво Велислав Кьорев извиси кълбото високо, то срещна вътрешната част на далечната греда и влезе в мрежата за 0:1. Футболистите на Беласица реагираха пред главния съдия Иван Донев, че техния вратар е бил блъснат, но арбитъра, стоящ наблизо до събитието, зачете попадението. Това не отчая футболистите на домакините, и те окуражавани от треньора си Георги Киров, се бореха мъжки на терена, търсейки промяна на резултата. В 27-ма минута централният нападател Здравко Корчев напредна с топката и с диагонален шут изпрати топката в долния ляв ъгъл на стража на гостите за 1:1. Три минути по-късно Мартин Николов овладя майсторски кълбото, преодоля двама, тръгна фронтално към противниковата врата ,но не бе точен в завършващата част на удара. В самия край на полувремето вратаря на Беласица Тодор Димитров при далечна топка към Мартин Кръстев не се намеси навреме и нападателя на гостите я изпрати в мрежата за 1:2.

Втората част на мача беше много динамична. Гостите се позатвориха отзад и разчитаха повече на контраатаки, където Велислав Кьорев, Емилиян Кръстев и Емилиян Ангелов създаваха доста главоболия на защитата на петричкия тим , но до отбелязване на нов гол така и не се стигаше.  До края на мача на два пъти Емилиян Ангелов и Емилиян Кръстев не успяха отблизо срещу вратаря на Беласица Тодор Димитров. От домакините Здравко Корчев не успя отблизо да огорчи стража на гостите.

„Загубихме от по-класен отбор от нас, изграден от футболисти от цялата страна. В този мач дебютираха трима футболисти от юноши младша възраст. Независимо то загубата съм доволен от старанието на момчетата. Доста разтроени бяха моите възпитаници в съблекалнята, защото имаха шанс да спечелят поне една точка в двубоя. Идеята ни е да подаваме футболисти за мъжкия отбор. Следващият ни трети мач за първенството ще бъде на 13 септември срещу отбора на Левски Раковски в София”, сподели Георги Киров.

РЕКЛАМА

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки