Фетел бил близо до отказване от Формула 1

Германецът си намери отбор за следващия сезон

Фетел бил близо до отказване от Формула 1

 Настоящият пилот на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел заяви преди началото на уикенда за Гран При на Тоскана, че той е било близо до прекратяване на своята кариера след края на настоящата кампания.

Както е известно, договорът на четирикратния световен шампион със Скудерия не бе подновен и той се оказа без пилотско място за следващата година. Фетел все пак ще остане на стартовата решетка поне през следващите два сезона, като това ще се случи с настоящия отбор на Рейсинг Пойнт, който ще бъде ребрандиран като Астън Мартин от началото на 2021 година.

Говорейки преди старта на уикенда на „Муджело“, в който неговият настоящ отбор ще отбележи своя старт номер 1000 във Формула 1, Фетел сподели, че наистина е бил близо до отказване, но потенциалът, който той е видял в Астън Мартин е направил решението му да остане сравнително лесно. Друг фактор, който е натежал в полза на оставане на четирикратния шампион е предстоящите промени в правилата в близките години, които ще имат за цел изравняване на представянето на отборите.

Първата промяна ще е още през 2021 година когато ще бъде въведен таван на бюджетите от 145 милиона щатски долара, преди през 2022 да бъдат въведени и новите технически правила. Техническите правила оригинално бяха предвидени за 2021 година, но тяхното влизане в употреба бе отложено с един сезон заради финансовата криза породена от глобалната коронавирус пандемия.

В състава на Астън Мартин Фетел ще замени Серхио Перес, който от своя страна сподели, че новината, че той няма да продължи с отбора въпреки наличието на договор до края на 2022 година му е дошла като гръм от ясно небе. В Силвърстоун Фетел ще си партнира с Ланс Строл, чието място малко или много никога не е било под заплаха, тъй като собственик на отбора е неговият баща Лорънс Строл.

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки