Левски отново ще има отбори в женското направление по волейбол

За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей

Левски отново ще има отбори в женското направление по волейбол

 Левски ще има волейболни отбори в женското направление на държавното първенство за подрастващи. За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей.

 
Идеята за подобен проект започна да стои на дневен ред в контекста на новоизграждащата се зала на Левски София. Наличието на подобно съоръжение задължава клуба да отвори възможности за практикуване на волейбол, както за момчета, така и за момичета.
 
Първоначалният план за реализация на тази идея беше това да стане от есента на 2021 година - поне 12 месеца след въвеждане в експлоатация на спортния център и спортна зала, както и всички свързани с това разходи.
 
След като стана ясно, че досегашният клуб с женско направление - Левски Волей, прекратява дейност, беше взето решение този процес да се ускори. Основната цел бе да се осигурят условия на две възрастови групи момичета да продължат тренировъчна и състезателна дейност без прекъсване и сътресения.
"От доста време обсъждаме възможностите за сформиране на женски групи заедно с партньорите ми и главни инвеститори в клуба Давид Давидов и Атанас Гаров. Получих обаждане от директора на спортното училище на Левски Нина Иванова, която ми каза, че е притеснена за случващото се в женския клуб и опасността децата да останат на улицата.
 
След това ми звънна и техният треньор Нора Тонева и попита директно дали има някаква възможност да поемем момичетата, за да не се разпаднат отборите.Тогава седнахме отново с Давидов и Гаров и решихме да им дадем възможност да продължат развитието си в рамките на нашата структура. Благодарен съм им за подкрепата и съм наистина щастлив и развълнуван от това ново начало", заяви единият от председателите на Левски София Владимир Николов.
 
Близо 25 момичета започнаха тренировки още през юли в зала "Академика" заедно с Нора Тонева. Към тях се присъединиха и няколко талантливи деца от школата "Владимир Николов", която също ще подготвя момичета за Левски София, както го прави при момчетата.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки