Драйзайтл е първият германец с "Харт Трофи" в НХЛ

Конър Хелебък получи "Везина Трофи" за най-добър вратар

Драйзайтл е първият германец с "Харт Трофи" в НХЛ

Нападателят на Едмънтън Леон Драйзайтл стана първият германец, който печели "Харт Трофи" за най-полезен играч в Националната хокейна лига през сезона.

24-годишният Драйзайтл завърши последната кампания като водещ реализатор с рекордните в кариерата си 110 точки (43 попадения и 67 асистенции) в 71 мача.

Центърът също така заслужи и наградата "Тед Линдзи", която се връчва на най-добрия играч през сезона в допитване сред членовете на Асоциацията на хокеистите от лигата.

Драйзайтл изпревари Нейт МакКинън от Колорадо и Артьоми Панарин от Ню Йорк Рейнджърс. Тримата бяха номинирани и за приза "Тед Линдзи".

Конър Хелебък получи "Везина Трофи" за най-добър вратар в конкуренцията на Андрей Василевски от Тампа Бей и Туука Раск от Бостън.

Роман Йоси заслужи "Норис Трофи" за най-добър защитник и стана първият играч от Нешвил с наградата. Той беше предпочетен пред Джон Карлсон от Вашингтон и Виктор Хедман от Тампа Бей.

"Колдър Трофи" за новобранец на годината пък заслужи Кейл Мейкър от Колорадо. Той стана първият хокеист от клуба с приза. 21-годишният канадски защитник записа 50 точки (12 гола и 38 асистенции) в 57 мача в дебютния си сезон в лигата.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки