Ерата "Куман" в Барса започна с категоричен успех, Меси отново бележи за "каталунците" (СНИМКИ)

Младата звезда на тима Ансу Фати обра овациите на "Камп Ноу"

Ерата "Куман" в Барса започна с категоричен успех, Меси отново бележи за "каталунците" (СНИМКИ)

Барселона успя да победи Виляреал с категоричното 4:0 в първия си мач от новия сезон в Ла Лига. За "каталунците" с капитанската лента излезе Лионел Меси, който това лято беше много близо до напускане, но в крайна сметка трябваше да остане при блаугранас още една година. 

В 6-ата минута Барса стигна до първото си статично положение. След късо изпълнен корнер, топката попадна у Коутиньо, който шутира, но изтрелът му бе блокиран.

120 секунди по-късно домакините отново изсипаха коженото кълбо в наказателното поле от ъглов удар, но Асенхо боксира.

В 15-ата минута новият национал на Испания Ансу Фати завърши светкавична атака. Алба получи дълъг пас на левия флаг, спринтира напред и от аутлинията центрира към непокрития Фати в наказателното поле, който с безпощаден удар матира Асенхо за 1:0.

Само 5 минути по-късно отново Фати покачи на 2:0. С точно два паса каталунците разпечатаха вратата на съперника. Филипе Коутиньо получи топката дълбоко в своето поле от защитник, направи рейд от над 30 метра и подаде вляво на 17-годишния младок, който с шут по земя в десния ъгъл не остави шанс на Асенхо.

В 34-ата минута Марио Гаспар наруши баланса на Ансу Фати, който бе с топката в наказателното поле и Куадра отсъди дузпа. Меси пое отговорността за изпълнението на наказателния удар и не сгреши - плътен шут по земя в десния ъгъл под плонжа на Асенхо - 3:0.

В самия край на полувремето Торес си отбеляза злощастен автогол и покачи на 4:0.

В първите минути на втората част Виляреал са малко по-активния отбор, но въпреки това не стигат до опасни положения пред вратата на Нето.

В 66-ата минута Меси нахлу в наказателното поле отдясно и стреля с левия крак, но Асенхо изби в корнер. След него обаче стражът излезе и улови.

До края Барселона не успя да създаде повече сериозни опасности и завърши мача с четирите си гола във вратата на "подводницата". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки