Бразилия тръгна ударно в квалификациите - 5:0 (ВИДЕО)

Фирмино вкара два гола за разгрома над Боливия

Бразилия тръгна ударно в квалификациите - 5:0 (ВИДЕО)

Бразилия започна квалификациите за Мондиал 2022 с категоричен успех над Боливия – 5:0.

С две попадения за тима в Сао Пауло блесна нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино, а по едно добавиха Маркиньос и Филипе Коутино. 

Защитникът на Боливия Хосе Мария Караско пък си отбеляза автогол. 

Това беше първи мач за „селесао“ от почти година насам, след като заради пандемията от коронавирус световните квалификации в Южна Америка бяха отложени през март.

Въпреки това домакините стартираха ударно и можеха да водят с два гола още след първите три минути, но Евертон и Маркиньос пропуснаха златни възможности.

В 16-ата минута обаче Маркиньос се реваншира за пропуска си и откри резултата, след като засече с глава центриране на Данило. Малко по-късно удар на Коутиньо едва не влетя в мрежата. Така се стигна до 30-ата минута, когато Роберто Фирмино засече отблизо остро подаване по земя на Ренан Лоди в наказателното поле. Бразилия стигна до трети гол малко след почивката. Неймар направи индивидуален пробив и увлече четирима бранители на Боливия, които изпуснаха връхлитащия Фирмино, който засече подаването на звездата на ПСЖ на границата на вратарското поле за 3:0.

В 66-ата минута клетата отбрана на Боливия отново се пропука. След центриране на Коутиньо защитникът Караско с гърди прати топката в мрежата на Боливия за четвърти път. В 73-ата се стигна до нов куриозен гол. След нов пробив на Неймар последва центриране в наказателното поле, където Филипе Коутиньо се извиси над всички и с глава оформи крайния резултат.

В следващия си мач Бразилия гостува на Перу, докато Боливия ще има нов труден тест у дома срещу Аржентина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки