ОФИЦИАЛНО: Марица има нов треньор

Нещата се развиха доста бързо и неочаквано, разкри специалистът

ОФИЦИАЛНО: Марица има нов треньор

Лазар Лазаров е новият треньор на Марица Пловдив той заменя на поста най-успешния треньор в историята на клуба Иван Петков, който пое украинския първенец Прометей Камянске. Лазаров дойде при шампионките през август в ролята на помощник-треньор на Иван Петков.

Лазар Лазаров е бивш волейболист в Добруджа 07, играл е и в Гърция. В треньорската си кариера е бил в Добруджа 07, Левски София, Иран. От три години е помощник-треньор в женския национален отбор на Иван Петков.
 
– Господин, Лазаров заменяте институция в Марица като Иван Петков. Какви са вашите чувства, след тази доста бърза и неочаквана смяна?
 
– Искам да благодаря на целия клуб, на ръководството, че ми дадоха този шанс и повярваха, че мога да запълня голямата празнина, която ще остане с отсъствието на господин Петков. Нещата се развиха доста бързо и неочаквано. Очакванията ми са да продължим да надграждаме това, което се случва в проекта и да развиваме млади състезателки в помощ не само за Марица, но и за българския волейбол.
 
– Да кажете няколко думи за господин Петков?
 
– Господин Петков е повече от 15 години в клуба и е най-успешният треньор в историята на клуба. Той е душата и сърцето на Марица. През последните три години съм негов помощник в националния отбор. От него съм научил много неща, които ще се старая да прилагам. Ще продължим да развиваме и да крачим напред смело.
 
– Ще има ли нови лица в щаба?
 
– Да, Стоян Вулджев ще се присъедини към нашия щаб.
 
– Марица е най-успешният волейболен клуб в България в последните 10 години. Как виждате организацията в клуба?
 
– Ако трябва да съм честен съм започнат с организацията в Марица от 2015 година. Тогава за първи път имахме контакт с господин Петков. Идвал съм няколко пъти като обучение, тип наблюдение. Смея да твърдя, че голяма част от организацията, която е тук в клуба е до голяма степен и в националния отбор. Видял съм как се осъществяват нещата от работния през тренировъчния процес до възстановяването. Моите колеги, които са по-отдавна в Марица ми оказват голяма подкрепа и ще се опитаме да надградим.
 
– Как виждате конкуренцията на Марица в НВЛ? Два тима – ДКС Варна и Локомотив София заявиха претенции за челните позиции през новия сезон.
 
– За момента наблюдавам, че всички искат да създадат отбори от млади момичета. Колкото повече отбори има с бюджет и амбиции това е много добре за българския волейбол. Когато само един отбор е един стожер я няма конкуренцията и това е много лошо. Когато има повече конкуренция това е много добре и помага на всички отбори за тяхното развитие.
 
– Влизате директно в предизвикателството Шампионска лига, ще дебютирате като треньор в най-силния европейски клубен турнир?
 
– За да се научиш да плуваш трябва да скочиш в дълбокото. Голяма отговорност е участието в Шампионска лига. Отборът всяка година надгражда в турнира. Съответно това, което ще се стараем да направим е да покажем добри игри и всеки един състезател да надгражда.
 
– Какво бихте си пожелали?
 
– Пожелавам си да сме живи и здрави. Продължаваме със здравата работа, която вършим и продължаваме да се трудим усърдно и вярвам, че ще успеем да надградим и да постигнем още по-добри резултати.
 
Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки