Любо Ганев с висока позиция в Европейската волейболна конфедерация

Президентът на БФВ вече е член на административния борд на CEV

Любо Ганев с висока позиция в Европейската волейболна конфедерация

 Българският волейбол получи още едно голямо признание. Президентът на федерацията Любо Ганев беше избран за член на административния борд на CEV на общото събрание във Виена.

Форумът стартира с гласуване за нов първи на европейския волейбол. Досегашният президент Александър Боричич спечели с 36:19 гласа и остава за втори мандат. От 56 членки на Европейската конфедерация по волейбол представени бяха 55 държави. Единствено Уелс не участва, защото не извършва дейност.

Според устава на CEV новият президент има право да предложи четирима членове на административния борд, за които е необходимо само 20 души да ги подкрепят. Това бяха Ренато Арена (Италия), Мирослав Пшепелски (Полша), Станислав Шевченко (Русия) и Ерик Радлер (Дания).

Процедурата продължи с избор на още 14 членове на административния борд. За влизане в него се изискват 50 % от вота. Още при първото гласуване Любо Ганев получи най-много гласове – 37. Последва изборът на още 13 членове. През 2015 година бившият шеф на нашата федерация Данчо Лазаров също стана част от борда, но като последен възможен вариант.

„Много съм щастлив. На първо място се радвам, че Александър Боричич остана като президент на CEV. Неговото виждане за волейбола е много ясно. Направи изключителни неща за волейбола в последните пет години. Повиши финансите, асистира на федерациите. Сега ще имам възможност да работя за европейската институция, което е огромна възможност за мен. Ще се науча на нови неща, които ще ми помогнат да ги внедря бързо в българската федерация. Благодаря на колегите от цяла Европа, които ми гласуваха доверие. Знам, че на думи и име е лесно, но тепърва аз ще трябва да се доказвам с дела. И обещавам, че ще го направя с всички сили. Волейболът отдавна е кауза за мен и всеки ден влизам в нова глава от неговия живот", коментира доволният Ганев.

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки