Марк Солер спечели втория етап от Обиколката на Испания

Испанецът пресече финалната линия с време от 3 часа, 47 минути и 4 секунди

Марк Солер спечели втория етап от Обиколката на Испания

Представителят на домакините Марк Солер от отбора на "Мовистар" спечели втория етап от Обиколката на Испания - 151,6 километра от Памплона до Лекунбери. Солер изкова първия си успех в голяма обиколка на последното изкачване и не позволи на останалите състезатели в челото да го догонят.

Испанецът пресече финалната линия с време от 3 часа, 47 минути и 4 секунди. Втори на 19 секунди зад него завърши победителят от вторник Примож Роглич от Словения, а трети с равно време остана ирландецът Дан Мартин. Също с изоставане от 19 секунди завършиха и останалите в топ 10 на днешния етап, като сред тях бяха Ричард Карапас (Колумбия), Алехандро Валверде (Испания) и Енрик Мас (Испания).

В генералното класиране начело "червеното трико" остава Роглич, който с новите шест секунди бонификация вече има преднина от 9 пред втория Дан Мартин. Трети на 11 секунди в общото класиране е Карапас. Шестицата се допълва от колумбиеца Естебан Чавес (+17 секунди), Енрик Мас (+17 секунди) и британеца Хю Карти (+20 секунди).

Роглич е начело и в класирането при спринтьорите с 45 километра, докато лидери при катерачите с по 14 точки са Карапас и американецът Сеп Къс. В четвъртък предстои третият етап от Обиколката на Испания - 166,1 километра от Ла Лагуна Негра до Винуеса.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки