15 дни до Sofia Open 2020: "Проект 45" търси стария си блясък

Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в "Арена Армеец" от 7 до 14 ноември

15 дни до Sofia Open 2020: "Проект 45" търси стария си блясък

 Само 15 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 20 20 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в "Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

 
Когато 14-годишният Кей Нишикори заминава за легендарната академия на Ник Болетиери в Брейдънтън, Флорида, основната му цел е да подобри рекорда на свой сънародник в световната ранглиста.
 
Шузо Мацуока, който помага в първите стъпки на Кей, е стигал до №46 в класацията на АТП. По тази причина мисията на Нишикори в САЩ получава кодовото име "Проект 45".
 
Очакванията отдавана са надминати, защото момчето, което при пристигането си в академията не знае дума английски, се изстреля до четвъртото място в света и има 12 титли от календара на АТП. Японецът пътува като член на отбора таланти, финансиран от шефа на Sony Акио Морита.
 
Кей е първият представител на Азия при мъжете с финал в "Големият шлем" - през 2014 г. загуби мача за титлата на US Opеn от Марин Чилич. Има и бронзов медал от олимпиадата в Рио де Жанейро 2016.
 
Нишикори все още тренира в Брейдентън, но мисли как да се справи с многобройните контузии. През август 2009 претърпя операция на десния лакът, не игра 11 месеца и изпадна от ранглистата, но казва, че е научил доста от тези трудни времена след първата операция в живота му, а пък резултатите след това го доказват. После Кей имаше проблем с китката, а през октомври миналата година се наложи пак да оперира лакътя. Сега "Проект 45" отново търси своя блясък!
Феновете за Димитров срещу Алкарас: Все едно гледахме Федерер от най-добрите му години

Суперлативи за играта на българина

Анди Мъри пропуска турнирите в Монте Карло и Мюнхен

Вижте подробности

В Сърбия щастливи от победата на Гришо

Нашият тенисист помогна на Ноле в битката за върха

Гришо почива по-малко от 24 часа преди мача със Зверев

Българинът излиза за 1/2-финала си не по-рано от 1 часа след полунощ днес

Алкарас: Григор ме накара да изглеждам като дете

Испанецът не е знаел как да отвърне на играта на Гришо

Гришо след триумфа: Използвах всеки един шанс (ВИДЕО)

Вижте мнението му

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки