Локо (Пд) ще брани върха срещу Царско село

Срещата е днес от 17:45 часа

Локо (Пд) ще брани върха срещу Царско село

 Водачът в класирането на efbet Лига Локомотив (Пловдив) гостува на Царско село днес от 17:45 часа. Мачът е напълно непредвидим, макар че "смърфовете" влизат в него като фаворит. След три поредни победи, те не успяха да победят Арда (Кърджали) у дома, но сега не могат да си позволят нова грешна стъпка, ако искат да запазят първото място и след 10-ия кръг.

 
Царско село е приятната изненада на сезона. Тимът на Любо Пенев има само две загуби до момента и се държи в топ 6, а миналата седмица сензационно измъкна равенство при визитата си на шампиона Лудогорец. "Царете" играят изключително стабилно в дефанзивен план и са допуснали само 4 гола. Евентуален успех срещу Локо (Пд) може да изкачи Царско село на трето място в таблицата преди изиграването на останалите двубои.
 
През миналия сезон Локо (Пд) спечели и двата си мача срещу "царете" - 3:2 като гост и 4:0 у дома. Любопитното е, че и в двете срещи Царско село си вкара автогол. През лятото съперниците изиграха контрола, в която Локомотив се наложи с 2:0.
 
На вратата на домакините ще застане Мартин Луков, а в защита отново ще са Милош Петрович, Лукас Масоеро и Диниш Алмейда. В халфовата линия единственият отсъстващ е Момчил Цветанов, който е наказан. Вместо него ще започне един измежду Кристиян Илич и Николай Николаев, а в атака отново ще се гласува доверие на Димитър Илиев и Анте Аралица. Георги Минчев ще остане на пейката срещу бившия си отбор.
 
В състава на Царско село личат имената на четирима бивши футболисти на Ботев (Пловдив), които ще са още по-мотивирани срещу "смърфовете". Това са Борис Галчев, Божидар Васев, Иван Бандаловски и Лъчезар Балтанов. Доскорошният капитан на "канарчетата" влезе като резерва срещу Лудогорец и донесе точката на тима с гол в последната минута. 
 
Локомотив е единственият отбор от началото на сезона с три победи на чужд терен. "Черно-белите" надвиха Славия (2:0), Етър (3:1) и Берое (3:1).
 
efbet Лига, 10-и кръг:

ЦАРСКО СЕЛО - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:
 
ЦАРСКО СЕЛО (4-4-2): Пласид; Даскалов, Л. Педро, Бандаловски, И. Марков; Андерсон, Балтанов, Глчев, Б. Васев; Будинов, Лука
Старши треньор: Л. Пенев
ЛОКО ПД (3-4-1-2): Луков; Петрович, Масоеро, Алмейда; Карагарен, Умарбаев, П. Витанов, Николаев; Салинас; Аралица, Д. Илиев
Старши треньор: Б. Акрапович
 
СЪДИЯ: Георги Иванов
СТАДИОН: "Царско село"
НАЧАЛО: 17:45 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки