Какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020

Звездният посланик Юлиан Вергов представя задължителните мерки за зрителите.

Какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020
Sofia Open 2020 ще се проведе пред публика - с ограничен брой фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице. Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. на министъра на здравеопазването потвърди, че български фенове на тениса ще имат възможност да се насладят на тенис на най-високо ниво при задължителното спазване на всички мерки.
 
Организаторите на турнира от категория 250 на АТП обръщат внимание, че успоредно с възможността български зрители да наблюдават на живо куп звезди на световния тенис, имаме и общата отговорност да пазим общото здраве и да покажем на света, че българската публика може да бъде за пример.
 
Освен всички противоепидемични мерки и действащи разпоредби в България при организирането на Sofia Open 2020 се следва и строг медицински протокол на АТП, разписан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на турнира с един основен акцент - опазване на общото здраве.
 
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И СПАЗВАТ ФЕНОВЕТЕ
 
Дисциплина, дистанция и дезинфекция са задължителни по време на турнира.
 
Звездният посланик на Sofia Open 2020 Юлиан Вергов засне специално видео - какви противоепидемични мерки ще трябва да спазваме стриктно пред и в залата. Актьорът лично онагледи как всеки, закупил си билет, трябва да бъде постоянно с предпазна маска на лицето - пред и в залата, на дистанция от "две крачки",  да се дезинфекцира на входа, където ще се мери и температурата, а също така да се сяда на отстояние от две места на трибуните в "Арена Армеец".
 
Любимият от малкия и големия екран актьор Юлиан Вергов за втора поредна година е в звездния отбор посланици на Sofia Open. През 2019-а той внесе много колорит и хумор не само с видеата предшестващи турнира, но и с присъствието си в залата в компанията на свои колеги. Дни след като по кината излезе последният филм с негово участие „Пепел върху слънцето“, сега Вергов се настройва на тенис вълна и е готов за много емоции около корта на петия и най-силен Sofia Open. Но този път има и най-важната мисия, показвайки лесните, но задължителни за спазване мерки от феновете, за да пазим всички здравето си. Както би казал самият Юлиан Вергов: "Благодарим ви!"
 
Цветана Пиронкова, Юлиан Вергов и още звездни посланици (кои са те ще разберете скоро) на Sofia Open 2020 ще бъдат в залата и ще бъдат за пример - каквито трябва да сме всички.
 
Затова още веднъж да припомним най-важните стъпки за феновете:
1. Закупувайки билет, той е персонален, с вашето име.
2. Носенето на предпазна маска е задължително - пред и в залата.
3. На входа на „Арена Армеец” ще ви бъде измерена температурата с безконтактен термометър.
4. Дезинфекцирайте се и на трибуните спазвайте задължителна дистанция от две седалки!
 
ОЩЕ ЗА СТРИКТНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ
 
Като част от специалните противоепидемични правила и мерки на АТП за провеждане на надпревара от тура са отменени всички събития с тенис звездите извън мачовете им от турнира. Забранени са сесиите за автографи, раздаването им при напускане на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в турнира. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да спазват дистания от 2 метра при придвижването си до корта. А самото движение на играчите е ограничено и според предварително оповестен план.
 
Организационният екип на Sofia Open 2020 подлежи на постоянно тестване с PCR. Всички, включително и играчите, влизат в залата след задължително измерване на температурата с безконтактен термометър и след предоставяне на задължителен за попълване (онлайн) здравен въпросник.
 
Турнирът има и специално назначено медицинско лице - Tournament Infection Control Officer (TICO). Той получава и данните от задължителния за попълване здравен въпросник преди всяко влизане в залата с цел превенция, а също така и контролира процеса на задължителен COVID-19 тест контрол.
 
 

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки