Арда успя да надвие Спартак (Варна) и е на 1/16-финал за Купата (ВИДЕО)

Отборът от Кърджали стигна до успеха половин час преди края на мача с попадение на Спас Делев

Арда успя да надвие Спартак (Варна) и е на 1/16-финал за Купата (ВИДЕО)

 Отборът на Арда се наложи с 2:1 над Спартак Варна в 1/16-финал за Купата на България.

Двата тима играха равностойно през първата част на първото полувреме на мача, но Арда успя да открие резултата в 21-ата минута чрез Ловре Кнежевич, който бе изведен сам срещу вратаря от Адад.

В следващите няколко минути Спартак Варна бе отборът, който оказваше натиск и търсеше да се върне в мача, но така и не се стигаше до по-опасно положение пред вратата на Васил Симеонов.

В 41-ата минута нападателят на Спартак Тугай Наджет успя хубаво с глава да изведе Георгиев, който излизаше сам срещу вратаря на Арда, но стражът се оказа по-бърз и успя да улови топката преди да бъде нанесен удар.

В началото на втората част Спартак успя да изравни. Георги Георгиев отправи много красиво подаване по въздуха, с което изведе Янчо Андреев зад гърба на защитниците на Арда. Футболистът с номер 19 остана очи в очи със стража на гостите и с много точен изстрел по зема успя да отбележи.

Малко по-късно Кнежевич успя да се измъкне от защитниците на Спартак и остана очи в очи с вратаря. Нападателят се опита да подаде към влизащият Мишо Александров, но стражът на домакините Християн Славов успя да избие с крак.

След час игра Арда отново излезе напред в резултата, като след гола на Спас Делев гостите поеха инициативата и в следавщите 15 минути бяха по-активни на терена. В 73-ата минута Арда имаше шанс да покачи аванса си. След хубава контраатака и комбиницаия между футболисти на гостите, Ловре Кнежевич се озова на чиста позиция сам срещу вратаря, но ударът му срещна гредата.

Малко по-късно след нова контраатака влезлият като резерва Спас Делев пробиваше сам по лявото крило. Изведнъж обаче на терена се появи втора топка и атаката на Арда бе спряна.

Спартак Варна - Арда 1:2
0:1 Ловре Кнежевич 21
1:1 Янчо Андреев 51
1:2 Спас Делев 60

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Спартак Варна: 12. Славов, 14. Михайлов, 5. Паскалев, 3. Ибрям, 13. Върбанов, 8. Георгиев, 19. Андреев, 10. Смирнов, 11. Гурков, 66. Юнуз, 90. Неджет

Арда: 36. Симеонов, 20. Лозев, 71. Крумов, 4. Стоев, 11. Георгиев, 27. Мартинов, 80. Котев, 15. Адад, 7. Александров, 10. Ковачев, 22. Кнежевич

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки