Министър Красен Кралев: Бюджетът за следващата година е рекорден в историята на спорта

Вижте и каква част от тях ще отидат за финансиране на спортните клубове

Министър Красен Кралев: Бюджетът за следващата година е рекорден в историята на спорта

Бюджетът за следващата година е рекорден в историята на спорта. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Над 15 милиона ще бъде увеличението. Голяма част от тях, към 6 милиона и половина ще отидат за финансиране на спортните клубове. От тук нататък ще насочим повече пари към спорните клубове, а това е най-недофинансираната система в спорта. До момента всички спортни клубове в страната, около 900, са си разпределяли сумата от 6 милиона и половина, сега ще разпределят 13 милиона. Смятаме, че това е правилното решение. Това е политиката ни в следващите години – да се дават повече пари на клубовете, защото там е мястото, където се работи с подрастващите и се работи за елитен и масов спорт“, обясни министърът.

Кралев обясни, че федерациите ни, в по-голямата си част, особено елитните са напълно задоволени откъм бюджет. Той добави, че има три милиона и половина, които ще отидат за инвестиране в училищната спортна инфраструктура.

„За последните шест години, откакто аз съм министър, сме инвестирали над 16 милиона в обновяването на 64 спортни обекта. До края на годината ще се проведат обществени поръчки за още 7 милиона за 20 спортни обекта. От тях са много стадиони, писти, закрити зали, зали по бокс, борба, дигане на тежести. Освен това имаме над 30 милиона инвестирани в подобряване на инфраструктурата на двете държавни дружества, които менажират спортните бази“, каза още той. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки