Марек падна в Ботевград

Балкан с минимален успех

Марек падна в Ботевград

Мачът от 15 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Балкан Ботевград и Марек Дупница бе от особено значение за гостуващия тим. Само при победа Марек оставаше едноличен лидер в таблицата. Ненапразно този двубой бе поверен на именития български арбитър Николай Йорданов.

Двата тима предложиха доста оспорван мач през първата част с положения и пред двете врати. В средата на първото полувреме Балкан успя все пак да излезе напред в резултата. След центриране отляво Кристиян Ковачев успя да поеме хубаво топката и с много прецизен удар да прескочи вратаря на гостите. В 28-ма минута Петко Петков майсторски насочи топката пред наказателното поле на гостите и пред очите на Джордж Николов и Николай Николов, Кристиян Ковачев прехвърли вратаря на Марек Пламен Младенов за 1:0.

В началото на втората част на срещата главният съдия Николай Йорданов   изрази недоволство, че е  допусната публика на трибуните и помоли феновете да напуснат стадиона. Малкото такива, които бяха заели местата си, не възразиха и прескочиха оградите на излизане.

В 51-ва минута най-добрият футболист на домакините Петко Петков уцели гредата зад стража на Марек Плавен Младенов. В 60-ата минута Марек получи правото да изпълни дузпа след нарушение в наказателното поле. Димитър Чечев застана зад топката, но вратарят на домакините Костадин Котев успя да улови ъгъла и да спаси  изстрела на нападателя на Марек. Няколко минути по-късно Веселин Любомиров опита да прехвърли излезлия страж на Балкан, но топката му мина на сантиметри от страничния стълб.

До края на мача опитите на футболистите на двата отбора да отбележат нови попадения не се реализираха.  Най-чистите голови положения футболистите на гостите проиграха чрез Веселин Любомиров , който отблизо не успя да огорчи вратаря Костадин Котев.

С тази своя загуба Марек прекъсна серията си от 7 поредни победи и вече е наравно с по  с 35 точки с отбора на Вихрен. 

Президентът на Марек Дупница Цветан Видински обяви, че са обещавани финансови стимули за отборите, които играят срещу неговия тим. Въпреки тежката финансова ситуация в клуба, дупничани са лидери в Югозападната трета лига.
 
„Аз си мислех, че другите отбори не ни броят за фактор в първенството. Но вече стимулират нашите противници да се хвърлят здраво срещу нас. Още миналия кръг ( гостуване на Сливнишки герой) имаше финансов стимул за противника. Вече се усеща, че ни приемат на сериозно, което е проблем. Преди гледаха по-лежерно на нас, а сега вече ни гледат като отбор, който няколко седмици е на първо място. Затова очаквам много тежък двубой в Ботевград срещу Балкан. Преди седмица Балкан загуби у дома от Пирин Разлог, но това е съвсем друг мач. Едно е да играеш за 50 лева, а друго е да играеш за 350-400. 100% ще бъдат стимулирани срещу нас. Не са много отборите, които имат финансови възможности и не е трудно да се разбере кои са тези, които стимулират другите“.
 
Относно загубата на Марек в Ботевград той допълни следното: „Мисля, че главният съдия Николай Йорданов се представи добре. Мачът бе една борба.  Домакините имаха един Петко Петков, който  игра много добре и благодарение на него се стигна до тази неприятна загуба. Търсехме победата, пропуснахме и дузпа, но и това го има във футбола. Има още мачове. Нищо не е загубено. Доста пари трябва да хвърлят тези, които финансират отборите срещу нас”. 
 
Иван Редовски-старши треньор на Балкан, сподели: „Мисля, че надиграхме отбора на Марек и заслужено спечелихме. Можехме да отбележим още голове. Имаше една половинчата дузпа, която в такива моменти не се свири, но най-добрия арбитър в България я отсъди и добре, че нашия вратар спаси удара на нападателя на Марек Димитър Чечев. Победихме Беласица, сега и Марек-отбори, които се борят за първото място. Доказахме, че при по-голямо съсредоточаване на терена можем да заемем по-предно място в таблицата”. 
 
Балкан – Марек – 1:0
1:0 Кристиян Ковачев (28)

Състав на Марек (Дупница): 12. Пламен Младенов, 44. Христо Каймакански, 23. Николай Николов, 17. Майкъл Георгиев, 16. Иван Калайджийски, 10. Джордж Николов, 13. Веселин Любомиров, 14. Александър Близнаков, 77. Милен Иванов, 9. Димитър Чечев, 19. Димитър Пантелеев
 
Янтра призова феновете за подкрепа

Билетите за мача с Монтана вече са в продажба

ОФИЦИАЛНО: Ангел Стойков продължава с Черноморец Бургас

Той продължи договора си до лятото на 2027 година

Таранът на „соколите“ вече струва по-скъпо

Интерес към Ахмед Ахмедов няма да липсва през лятото

„Соколите“ искат да задържат една от звездите си

Румен Руменов има договор до края на сезона

Спартак (Вн) ще се разправи с Дунав

Вижте подробности

Треньорът на Спартак Варна е изправен пред труден избор

Вижте какъв

Георги Давидов с наряд за дерби във Втора лига

Опитният рефер пратен на Янтра - Монтана

Обещаха солидни пачки на „соколите“

Спартак Варна ще играе за солидни премии, при спечелване на Втора лига

Спартак (Варна) се изложи срещу аматьори, не успя да им вкара

"Соколите" завъртяха 0:0 срещу Септември Тервел в контрола

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки