Вихрен догони лидера Марек

"Знаехме, че ще ни бъде тежко, те са кандидати за първото място", посочи след загубата с 1:2 треньорът на Сливнишки герой

Вихрен догони лидера Марек

Вихрен - Сливнишки герой 2:1

След близо месец отсъствие от собствения си терен поради забрана на Кмета на община Сандански Атанас Стоянов заради епидемичната обстановка, мачът от 15 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Вихрен и Сливнишки герой се игра  без публика.

Само при победа възпитаниците на Здравко Лазаров съхраняваха надеждите си за атакуване на първото място в таблицата на ЮЗ трета лига. В този мач в отбора на домакините не взеха участие контузения вратар от мача срещу Беласица Веселин Ганев  и заболелия защитник Даниел Златков. 

Срещата зав почна с териториален натиск на домакините.  

В 28-ма минута Методи Костов изведе Атанас Чепилов пред наказателното поле на гостите и той обстрелва директно вратаря Димитър Симеонов,откривайки резултата за 1:0. В оставащите минути до края на полувремето опитите на състезателите  на двата отбора да променят резултата не се увенчаха с успех  и при   резултат 1:0 футболистите се оттеглиха на почивка. 

След почивката футболистите на домакините упражниха натиск пред вратата на гостите за увеличаване на резултата. В  49-тата минута след центриране в наказателното поле на Сливнишки герой  топката се отклони от крака на Мартин Костадинов, изненадвайки вратаря Димитър Симеонов за 2:0.  В 68-ма минута Петър Малинов – младши изведе по невероятен начин Стивън Кирилов, който изскачайки сам срещу вратаря на Вихрен Димитър Пангев го простреля  за 2:1. Гостите завършиха мача с човек по-малко,след като главният съдия Георги Димитров в самия край на мача показа червен картон на Емил Трендафилов.

С тази победа отборът на Вихрен се изравни по точки с временния водач – Марек – с 35 точки. 

След мача наставникът на Сливнишки герой Петър Малинов сподели:

Играхме без наказания Георги Кузовски и оперирания Ничо Ничев. Знаехме, че ще ни бъде тежко, защото отборът на домакините е един от кандидатите за спечелване на първото място в групата. В интерес на истината си отбелязахме автогол, даже  и първото попадение не бе без участието на наш футболист. През втората част на мача стояхме далеч по-добре на терена от отбора на Вихрен. На два пъти Стивън Кирилов не успя да огорчи вратаря на домакините”.

Състав на Вихрен: Димитър Пангев, Димитър Калчев, Валентин Костов, Кристиян Николов, Красимир Здравков/85-Андрей Николов/, Никола Георгиев, Александър Якимов/55-Иван Гюров/, Владимир Кабранов, Атанас Чепилов/65-Милен Златков/, Методи Костов, Лай Диате 
Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки