Треньорът на Вихрен след ремито в Ботевград: Изпуснахме две точки

Тимът от Сандански изостана с две точки от Марек

Треньорът на Вихрен след ремито в Ботевград: Изпуснахме две точки

В мач от 16-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига на стадиона в Ботевград се срещнаха отборите на местния Балкан и Вихрен Сандански.

Двубоят бе от голямо значение най-вече за отбора на гостите, които само при пълен успех оставаха на върха на таблицата с временния водач Марек.

Този мач бе поверен на елитния арбитър Иво Андреев, който не задоволи с отсъжданията си и двата тима.

Очакванията отборът на Балкан Ботевград, който победи Беласица и Марек, да стори това и срещу Вихрен Сандански, не се оправдаха, а срещата приключи при 1:1.

Първият гол в нея падна в 7-ма минута. След центриране от ъглов удар отляво топката прелетя високо в наказателното поле на гостите и там вратаря им Веселин Ганев не успя да се намеси удачно и  я довкара в собствената си мрежа за 1:0. Радостта на домакините бе кратка. Пет минути по-късно при бърза контраатака на гостите, подета от средата на терена, Владимир Кабранов прехвърли майсторски кълбото към Николай Георгиев, той подаде на Методи Костов в наказателното поле на Балкан, последва силен шут с левачката и през плонжа на вратаря Костадин Котев се оплете в долния ляв ъгъл за 1:1. 

До края на първата част двата отбора създадоха ситуации и пред двете врати, но гостите бяха по-активните на терена. Въпреки това в средата на първата част Балкан имаше претенции за дузпа, но съдията  Иво Андреев не  видя такова нарушение, защото беше наблизо до мястото на събитието.

През втората част на мача футболистите и на двата отбора се спуснаха да променят резултата, но преобладаваха неточностите, изобилстваха и нервите и на терена,  и извън него. 

В 50-ата минута жълт картон получи треньорът на гостите Здравко Лазаров, заради отправени реплики към съдията. Само няколко секунди по-късно вратарят на Вихрен Веселин Ганев успя да спаси отбора си от изоставане в резултата, след като  капитанът на Балкан Здравко Атанасов  го обстрелва опасно  в коридор между двама защитници на Вихрен.

В 57-ата минута след бърза контраатака на Вихрен Лай Диате проби отляво,  преодоля  Дейвид Йорданов и от чиста позиция стреля високо над напречната врата.

В 70-ата минута домакините реагираха пред главния съдия за дузпа  след атака на  Кристиян Ковачев. Тогава  изстреляната  топката се отби в тялото на защитник на гостите, но арбитърът съвсем справедливо не посочи бялата точка.

В 87-ата минута Красимир Здравков се откъсна сам по левия фланг и успя да преодолее защитник на гостите, стреля от движение, но  последвалият удар обаче се оказа право към стража на домакините Костадин Котев.

С това равенство домакините от Балкан (Ботевград) остават на 10-ата позиция с 19 точки.  Вихрен дели второто място с отбора на Беласица /които са с мач по-малко/ и в момента са с по 36 точки.

След мача президентът на Балкан Иван Редовски сподели: „Вкараха ни много бързо гола, но бяхме по-добрия отбор на терена. Надиграхме ги и физически, и тактически. Изпуснахме доста положения. И главният съдия повлия на крайния резултат. В последните няколко мача заслужено спечелихме точки. С първите десет отбора сме загубили само два мача както у дома, така и навън. Доказахме, че играем само за нас без да се интересуваме на кой отбор какво му трябва”.

Наставникът на Вихрен коментира: „Нямаше много футбол, но на този терен – толкова. Изпуснахме две точки. Увлякохме се по играта на домакините, но не искам да правя коментар за тях. Страшна селяния! Псуваха съдията през първото полувреме, играха грубо. На разбора ще посоча грешките на нашите момчета, но трябва да гледаме напред. Вървим добре, дай Боже и последния мач  срещу Марек да спечелим три точки. За втора лига се искат финанси. Засега при нас е добре, но виждате с тези пандемии, не знаем какво ще стане.”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки