ОФИЦИАЛНО: Етър - Царско село е отложен за 24 часа заради тежките метеорологични условия

Делегатът на мача и главният съдия прецениха, че теренът на стадион "Ивайло" не е годен за игра днес

ОФИЦИАЛНО: Етър - Царско село е отложен за 24 часа заради тежките метеорологични условия

Планираната среща между Етър и Царско село от 14-ия кръг на efbet Лига е отложен. Причината е обилният снеговалеж над Велико Търново, който покри сериозно терена на стадион "Ивайло" и главният съдия Георги Димитров прецени, че няма как да се проведе среща.

Срещата официално е отменена с 24 часа и утре в 17:30ч. ще се направи потворен опит да се изиграе сблъсъка.

Малко преди взимането на крайното решение, главният съдия Георги Димитров заяви:

„Към момента условията не позволяват срещата да се проведе. Домакините правят всичко възможно, за да почистят терена и мач да има. Виждате какви са атмосферните условия и с природата не можем да се борим. Ако не се справят, двубой няма да има, за да можем да запазим здравето на футболистите, което е приоритет за нас. Може би около половин час ще изчакаме, за да видим дали ще намалее снеговалежа. На такъв терен не бих позволил мач да се състои“, заяви Димитров.


Според наставника на Царско село Любослав Пенев мачът не трябва да се проведе и да бъде отложен, но не за 24 часа, а за по-късен етап. "Утре положението ще бъде по-тежко. Теренът ще е твърд, ще бъде и по-студено. Имаме планирани и PCR тестове на 1-во число на месеца. Аз и Александър Томаш имаме по 25 футболисти, които тренираме и трябва да гледаме интереса на клуба и на инвеститори. Не мисля, че нашия мач ще накърни с нещо водещите отбори и лигата.", заяви той. 

Александър Томаш също подкрепи колегата си: "Ако ще се отлага мача за 24 часа смятаме, че ще е по-добре да изиграем срещата днес. Мисля за моите футболисти, имаме след 4 дни мач. Ние също имаме тестове, които трябва да минем. Здравето е най-важно, разбирам всички от БФС, но ние се опитваме цял ден да пригодим терена да става за игра."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки