В МАДРИД: Рекордната серия на Байерн в Шампионска лига приключи! (СНИМКИ)

Атлетико изпусна в края победата срещу експериментален състав на баварците и ще трепери до последно за място в осминафиналите

В МАДРИД: Рекордната серия на Байерн в Шампионска лига приключи! (СНИМКИ)

Историческото постижение на Байерн (Мюнхен) от поредни победи в Шампионската лига приключи във вторник вечер в Мадрид.

Носителите на трофея поставиха рекорд от 15 последователни успеха преди визитата си на Атлетико, която едва не загубиха и в крайна сметка завърши при резултат 1:1.

Баварците изоставаха до последните минути в Испания, ала дузпа в 86-ата ги остави без поражение в турнира от месец март на миналата година, когато отстъпиха пред Ливърпул с 1:3. 

Във вторник „дюшекчиите“ започнаха с най-доброто, с което разполагат, докато наставникът на гостите Ханзи Флик направи цели 9 промени сред титулярите, стартирали в последния мач срещу Щутгарт. 

Местата си запазиха само Люка Ернандес и Давид Алаба, записал своя мач №400 за баварците, докато почивка получиха капитанът Мануел Нойер, голмайсторът Роберт Левандовски, както и опорни халфове Леон Горецка и Корентен Толисо, защото Байерн си бе осигурил предсрочно първото място в група А. 

В състава им започнаха двама дебютанти – вратарят Александър Нюбел и тийнейджърът Брайт Арей-Мби, подобрил рекорда за най-млад футболист на Байерн в Шампионската лига на своя връстник Джамал Мусиала, който също бе сред 11-те на „Уанда Метрополитано“.

Домакините изиграха по-мотивирано двубоя и още в първите 6 минути новият страж на баварците, дошъл от Шалке 04 това лято, трябваше да се намесва на два пъти.

24-годишният Нюбел първо улови една рикоширала топка след диагонален изстрел, а после се справи и с удар на Анхел Кореа, който бе изведен сам срещу него от Жоао Феликс.

В 8-ата минута Нюбел само изгледа едно опасно прострелно центриране, като в 10-ата нямаше как да реагира и при мощен шут на Коке, ала за свое щастие видя как топката преминава над гредата.

Секунди по-късно Люка Ернандес реши да тества неговия колега Ян Облак с прехвърлящ удар почти от центъра, но словенецът не допусна изненада.

Натискът на Атлетико обаче продължи и логичното се случи в 26-ата минута, когато Маркос Йоренте успя от аутлинията да върне една топка към Феликс и португалецът я прати в мрежата отблизо – 1:0. 

В 38-ата минута пък Феликс проби отлично и след два паса Йоренте се озова на стрелкова позиция от 10-ина метра, но стреля над вратата.

Малко преди паузата Йоренте намери Кореа, след като проби по фланга, но аржентинецът шутира прекалено високо.

Така „дюшекчиите“ се оттеглиха на почивка с минимален аванс, а второто полувреме започна с два техни пропуска.

В 51-ата минута Ернандес стреля с глава над целта след корнер, докато в 58-ата Феликс удари греда, но имаше отсъдена засада.

Последва тройна смяна в състава на Байерн и една принудителна такава в строя на Атлетико, тъй като Хосе Хименес се контузи и нямаше как да продължи.

Това се оказа решаващо, защото заменилият го Фелипе Монтейро извърши нарушение в пеналта и гостите получиха дузпа малко преди края.

Резервата Томас Мюлер я превърна гол в 86-ата минута, за да изравни резултата и да оформи крайното 1:1. 

След него Атлетико остава на втора позиция с 6 точки, като има с две повече от третия РБ Залцбург, на когото гостува в последния кръг от груповата фаза в пряк спор за място на осминафиналите. 

АТЛЕТИКО (МАДРИД) - БАЙЕРН (МЮНХЕН) 1:1

1:0 Жоао Феликс (26)
1:1 Томас Мюлер (86, дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак, Хименес, Савич, Ермосо, Трипиър, Коке, Саул, Йоренте, Караско, Феликс, Кореа;

БАЙЕРН МЮНХЕН: Нюбел, Сар, Алаба, Зюле, Арей-Мби, Ернандес, Мартинес, Мусиала, Сане, Коста, Чупо-Мотинг;

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки