Фетел очаква много работа в Астън Мартин

Германецът премина в британския тим след шест сезона във Ферари

Фетел очаква много работа в Астън Мартин

 Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че опитът му може да му помогне, но не очаква постигането на моментални успехи с новия му отбор Астън Мартин.

Германецът спечели четири последователни световни титли с Ред Бул между 2010 и 2013 година, а след това прекара шест сезона във Ферари, които обаче не бяха особено успешни.

„Подхождам към новото предизвикателство с любопитство и радост от нещо ново. Целта сега обаче е съвсем различна, а именно да изведем отбора напред. Надявам се, че големият ми опит ще помогне не само на мен, но и на целия тим“, каза Фетел в интервю за „Спортбъзър“.

„Кариерата ми сега е на съвсем различен етап от тази в предишните ми отбори. Мисля обаче, че той е по-добър. По-опитен съм и имам по-ясна визия за нещата“, допълни 33-годишният германец.

„Не очаквам да започнем да постигаме успехи веднага, но очаквам всички в тима да работят упорито. Трябва да използваме оптимизма, който имаме, за да започнем да вървим по пътя на успеха“, добави Фетел.

Партньор на Фетел през новия сезон в екипа на Астън Мартин ще бъде канадският пилот Ланс Строл, чийто баща Лорънс Строл е собственик на отбора. Фетел коментира и актуалната тема за това кой е най-великият пилот във Формула 1, след като британецът Люис Хамилтън спечели седма световна титла и се изравни на върха във вечната класация с Михаел Шумахер.

„Хамилтън отново е фаворит за световната титла и той ще продължи да чупи рекордите на Шумахер. Но Михаел, с неговото червено Ферари, можеше да кара по-бързо от който и да е пилот на пистата. Той се представяше на максимум във всяко едно състезание. Много съм щастлив, че от тази година и неговият син Мик ще кара с нас. Ще се опитам да му помогна по начина, по който Михаел помогна на самия мен, когато бях млад пилот“, каза още Фетел.

 

 
Волф към Хамилтън: Ще ни гледаш задното крило

Босът на Мерцедес се е пошегувал с британеца

Ферари с подобрения за състезанието в Япония

"Черните кончета" ще използват нови подове на болидите

Астън Мартин няма да обжалва наказанието на Алонсо

Испанецът получи 20 секунди към времето си заради инцидента с Джорд Ръсел

Плашат с уволнение Даниел Рикардо

Вижте подробности

Марко: Макс щеше да спечели, ако не беше повредата

Верстапен е поддържал темпото на Сайнц дори с блокирала спирачка

Босът на Мерцедес разбира въпросите за бъдещето му

"Сребърните стрели" продължават да изпитват трудности и през този сезон

Хамилтън: Никога не съм имал по-лош старт

Той не успя да завърши състезанието в Австралия

Сайнц след победата в Мелбърн: Животът е луд! (ВИДЕО)

Само преди две седмици той беше опериран и не беше ясно дали ще кара в Австралия

Верстапен обясни каква е повредата, която го изхвърли от Австралия

Дефектирала задна спирачка спря нидерландеца към 10-та поредна победа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки