СЛЕД ДРАМА С ДУЗПИ: Милан е на четвъртфинал за Купата на Италия (ВИДЕО)

"Росонерите" победиха Торино след наказателни удари

СЛЕД ДРАМА С ДУЗПИ: Милан е на четвъртфинал за Купата на Италия (ВИДЕО)

Милан е на 1/4-финал в турнира за Купата на Италия. "Росонерите" не успяха да вкарат гол на Торино в редовното време и продълженията, завършили с нулево равенство, но бяха безпогрешни при дузпите и вече чакат победителя от двойката Интер - Фиорентина. Единственият и фатален пропуск за "биковете" направи Томас Ринкон, чийто удар беше спасен от Чиприан Татарашану.

Първите минути бяха равностойни, а "биковете" спокойно се измъкваха от пресата на домакините. Дзадза опита един далечен изстрел, но топката мина далеч от целта. Милан постепенно се настани в противниковата половина, но футболистите в червено-черно допускаха доста грешки и не съумяваха да стигнат до голово положение.

В 21-ата минута Саму Кастийехо изяви претенции за дузпа за игра с ръка на бранител на гостите в наказателното поле, но реферът Паоло Валери прецени, че не е имало нищо нередно. В 30-ата Ибрахимович стреля мощно, но над гредата. Междувременно Ринкон и Линети от Торино получиха жълти картони, което позволи на Милан да атакува по-често през центъра.

"Росонерите" заиграха с повече скорост, но Торо не се огъваше. В 37-ата минута гостите дори можеха да поведат, но Татарашану спаси удар на Гояк. В самия край на полувремето Ибрахимович пусна хитър пас към Рафаел Леао, но той беше блокиран.

На старта на второто полувреме Пиоли смени Ибрахимович и Кастийехо с Йере Хауге и Чалханоглу. В 46-ата минута Леао се оказа на добра позиция, но фалцовият му изстрел не затрудни Милинкович-Савич. Малко по-късно португалецът беше изведен на чиста позиция, но стреля в тялото на вратаря на Торино.

Натискът на Милан ставаше все по-сериозен и в рамките на 3 минути гредите на два пъти спасиха Торо. Първо Далот нацели десния страничен стълб, а след това и Калабрия, след рикошет в Ансалди, нямаше късмет да се разпише.

"Биковете" отговаряха с епизодични контри, но те не носеха опасност за Татарашану. Пиоли пък пусна още двама основни футболисти - Тео Ернандес и Франк Кесие. В 71-ата минута Милинкович-Савич обработи лошо топката и Леао го пресира. И двамата паднаха, а нападателят на Милан поиска дузпа, но Валери беше на друго мнение. Заради оспорване от пейката пък Донарума получи червен картон.

Чалханоглу беше следващият, който можеше да вкара гол, но Милинкович-Савич спаси изстрела му. В 86-ата минута турският национал подаде перфектно на Браим Диас, но той шутира над вратата. Торино се защитаваше организирано и докара нещата до продължения.

В тях Торино вече можеше да разчита на Белоти, който веднага отправи диагонален удар, но Татарашану спокойно улови. В 95-ата минута Тео Ернандес пробва далечен изстрел, а Милинкович-Савич изби в корнер. Милан постоянно атакуваше, но не намираше начин да стигне до гол.

В началото на второто полувреме дебют за "росонерите" направи Джакомо Олцер, който замени Браим Диас. Милан все така държеше топката, но умората си каза думата и опасните атаки към вратата на гостите бяха малко.

При дузпите Милан бе перфектен и си свърши работата.

МИЛАН - ТОРИНО 0:0 след прод., 5:4 след дузпи

При дузпите:
0:1 - Белоти
1:1 - Кесие
1:2 - Лукич
2:2 - Ернандес
2:3 - Лянко
3:3 - Тонали
3:3 - Ринкон (Татарашану спасява)
4:3 - Романьоли
4:4 - Милинкович-Савич
5:4 - Чалханоглу

Милан - Торино 0:0

Стартови състави:

Милан:
Татарушану, Калулу, Мусакио, Романьоли, Дало, Калабрия, Тонали, Кастиехо, Брахим Диаз, Леао, Ибрахимович

Торино:
Милинкович-Савич, Ицо, Нкулу, Бонджорно, Войвода, Сердже, Ринкон, Линети, Ансалди, Гожак, Заза

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки