Фийни: Искам да започнем новата година така, както завършихме старата

Вижте интервю с треньора на Пирин (Благоевград)

Фийни: Искам да започнем новата година така, както завършихме старата

В интервю за Пирин ТВ мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни сподели впечатленията си от първите дни от началото на подготовката, очакванията си за новия сезон, както и мнението си относно евентуалното привличане на нови попълнения в отбора.

– Честита нова година! Пожелаваме здраве и успех на теб и твоето семейство! Как виждаш първите дни от началото на подготовката?

– Честита нова година на всички, свързани с нашия клуб и с града. Нямах търпение да се върна отново и да започна работа. Завършихме първата част от сезона много добре, но както казах и на играчите, все още не сме постигнали абсолютно нищо. Искам да започнем сезона по начина, по който завършихме преди паузата.

– Какъв тип работа върши отборът в този момент?
– Честно казано момчетата се върнаха към тренировките в отлично физическо състояние. Те имаха индивидуални програми, които следваха по време на прекъсването. Да се работи с тях е удоволствие. Все още е рано, но към този момент сме много доволни от показаното по време на тренировките. Вършим все още встъпителна работа.

– Задават се зимните приятелски срещи. Какъв тип съперници търсихме за тях?
– В началото на подготовката винаги искаш да дадеш колкото се може повече игрово време на футболистите. Казвал съм го и преди – не съм голям фен на приятелските мачове. За мен те си остават просто тренировъчни мачове. Ще започнем по-плавно, но наближавайки началото на шампионата ще играем със съперници от по-високо ниво, за да се подготвим по-добре.

– Да очакваме ли нови попълнения и на какви постове?
– Да, ще има нови играчи в отбора. Ще търсим добри играчи, за да увеличим конкуренцията в отбора. Както казах – играчите се представиха фантастично в първенството. Наистина добре. Много съм доволен от тях. Но винаги се търси подобрение. Това важи за всеки мениджър. Ще дойдат само футболисти, които могат да помогнат на отбора да се подобри. Надявам се, че един или двама нови ще дойдат скоро.

– Какво трябва да бъде променено, за да може отборът да изглежда по-добре през втората част от сезона?
– Казах на играчите, че трябва да работят още по-здраво. Те се справиха фантастично, за да стигнат до тази позиция в класирането, но това е само половината от пътя, който ни престои. Ние сме нов отбор, момчетата се стиковаха, продължават да го правят. Няма да бъде лесно до края, но се забелязва решителност при тях, което е добре.

– Какво е посланието ти към нашите фенове? Какво да очакват от Пирин през пролетта?
– Надявам се, че феновете ще могат отново да бъдат на мачовете. Предстоят ни хубави двубои у дома. Искам да се върнат на трибуните и да има атмосфера. Атмосфера като тази от мачовете с Берое и Миньор (Перник). Това е, което искам. Разбира се, светът се намира в пандемия и сигурността е на първо място, но дано феновете се върнат колкото се може по-бързо. Ще се опитаме да постигнем това, което искаме да постигнем заедно. Дано успеем.
Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки