Манчестър Сити удари Брайтън в юбилеен мач (ВИДЕО)

„Гражданите“ изпуснаха дузпа и вече са трети във Висшата лига

Манчестър Сити удари Брайтън в юбилеен мач (ВИДЕО)

Манчестър Сити постигна осма последователна победа над Брайтън във всички турнири.

Този път „гражданите“ спечелиха с 2:0 домакинството си от 18-ия кръг на Висшата лига и така помрачиха юбилейния мач №300 на „чайките“ в английския елит.

Момчетата на Хосеп Гуардиола сякаш подцениха двубоя на своя „Етихад“ и взеха пълния комплект точки само благодарение на попадение, дело на младока Фил Фодън точно преди почивката.

В добавеното време на срещата домакините получиха дузпа, която обаче бе пропусната от появилия се като резерва Рахим Стърлинг. 

Гостите, които имат само два успеха през кампанията, изненадаха „небесносините“ с агресивно начало на двубоя, но в крайна сметка не успяха да поднесат изненада в Манчестър.

След успеха си Сити зае третото място във временното класиране с актив от 32 точки, изоставайки с 4 от лидера Юнайтед, но и с мач по-малко от градския си съперник.

Брайтън пък остана точно над чертата на изпадащите с 14 точки от 18 двубоя. 

Срещата започна равностойно и двата отбора си размениха по един удар, дело на Зинченко и Велтман. Последва изстрел и на Кевин Де Бройне, спасен от вратаря, а в 28-ата минута Брайтън сгреши при изнасянето на една топка. Адам Уебстър върна към своя вратар Роберт Санчес, който  улови и реферът логично отсъди двоен удар. Целият отбор на Брайтън се нареди почти на голлинията, а последвалият удар на Кевин Де Бройне бе блокиран от Алексис Мак Алистър.

Търпението на домакините се отплати минутка преди края на първата част, когато „гражданите” поведоха. Английският национал Фил Фодън отново взе нещата в свои ръце и реализира, за да даде преднина на своя тим. Той получи отляво на границата на наказателното поле, с лекота мина през двама бранители на Брайтън за да освободи пространство пред себе си и с много точен удар в долния десен ъгъл на вратата не остави шансове на испанския страж на гостите.

Втората част започна с нов натиск на домакините. В 50-ата минута Първо Фил Фодун, а след това Гюндоган имаха възможности, но не успяха да увеличат преднината на своя тим.

Малко по-късно Фодън отново бе замесен в интересна ситуация, когато падна в наказателното поле на гостите след съприкосновение с Жоел Велтман, но реферът посочи, че няма дузпа. Ситуацията бе прегледана и с ВАР, но решението бе същото.

В 60-ата минута „гражданите” отново бяха близо до увеличаване на резултата, но този път гредата се оказа верен помощник на вратаря на гостите. След удар на Гюндоган, Санчес успя да избие, но топката попадна в Бернардо Силва, който преодоля бранител и стреля силно, но в напречния стълб.

В продължението на срещата домакините стигнаха до дузпа, след като вратарят Санчес фаулира Кевин Де Бройне след грубо неразбирателство в отбраната на гостите. Зад топката застана резервата Стърлинг, който заложи на силата и прати топката над вратата.

Гостите имаха последен шанс, като дори вратарят им Санчес се включи в предни позиции, очаквайки центриране от статично положение, но то не бе добро и Сити се поздрави с трите точки, записвайки седми пореден успех във всички турнири и оставайки с най-силната защита във Висшата лига. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ – БРАЙТЪН 1:0 
1:0 Фодън (44)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: 21 Едерсон, 27 Кансело, 5 Стоунс, 3 Рубен Диас, 11 Зинченко, 20 Бернардо Силва, 16 Родри, 8 Гюндоган, 26 Марез, 17 Де Бройне, 47 Фодън;

Треньор: Хосеп Гуардиола;

Брайтън: 26 Санчес, 4 Уебстър, 5 Дънк, 33 Бърн, 34 Велтман, 3 Уайт, 24 Прьопер, 30 Бернардо, 22 Тау, 10 Мак Алистър, 11 Тросар;

Треньор: Греъм Потър.

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки