БФБаскетбол утвърди промени в календара при жените

Вижте всички решения на Управителния съвет

БФБаскетбол утвърди промени в календара при жените

Управителният съвет на БФБаскетбол на основание чл.20 ал.4 от Устава на БФ Баскетбол, след като се запозна с изпратените документи по електронната поща, утвърди промени в календара, трансферния период и системата на ДП на А група, жени.

Според приетите промени във втория етап ще се играе на първа и втора тройка на разменено гостуване. Системата предвижда мачове на разменено гостуване от 10 февруари до 8 април. Преди това има прекъсване заради мачовете на националния отбор в Словения от квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Финалът за Купата на България пък е предвиден за 10 март.

След изиграването на Втория етап първите два отбора от първата тройка ще играят финал за първо място, а третият отбор от първата тройка ще играе финал за трето място с първия отбор от втората тройка.

Финалният плейоф трябва да започне на 13 април. Останалите мачове, в които ще бъде излъчен новият шампион на България са на 15, 18, 20 и 23 април, като се играе до три победи от 5 мача. Финалите за трето място са на 14, 16 и 18 април, като бронзовият финалист ще бъде определен след две победи в серия от три мача.

УС прие единодушно и следната редакция на т. 7 и 8 от Приложение 1 на Правилата за провеждане на среща или турнир от ДП по време на извънредна епидемична обстановка заради КОВИД-19:

„7. Само в спортни зали, които разполагат с трибуна за зрители и може да се изпълни изискването за спазване на дистанция от 1,5 м между отделните придружители се допускат по 1 придружител на състезател, ненавършил 18 г. от БК гост - до 12/14 човека в зависимост от броя на състезателите, включени в официалния тимов лист;

8. Само в спортни зали, които разполагат с трибуна за зрители и може да се изпълни изискването за спазване на дистанция от 1,5 м между отделните придружители се допускат по 1 придружител на състезател, ненавършил 18 г. от БК домакин - до 12/14 човека в зависимост от броя на състезателите, включени в официалния тимов лист.“

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки