Лестър сложи край на впечатляващата серия на Саутхямптън (ВИДЕО)

"Лисиците" стигнаха до домакински успех с 2:0

Лестър сложи край на впечатляващата серия на Саутхямптън (ВИДЕО)

Лестър постигна трудна, но ценна победа с 2:0 над Саутхамптън в сблъсъка между двата тима от 19-ия кръг на Премиър лийг. По този начин "Лисиците" спряха невероятната серия от 4 месеца без загуба като гост за "Светците". За последно те бяха загубили далеч от дома в първия кръг при гостуването на Кристъл Палас на 12 септември. Днес обаче играчите на Ралф Хазенпютъл си тръгнаха с наведени глави от "Кинг Пауър Стейдиъм", след като Джеймс Мадисън в 39-ата и Харви Барнс в 95-ата минута.

Първото полувреме Саутхамптън изглеждаше по-опасният от двата отбора и пропусна две добри възможности. В 24-ата минута Че Адамс нахлу в наказателното поле и стреля отблизо, но Каспер Шмайхел спаси. В 41-ата минута и Райън Бертранд се включи в предни позиции и тества рефлекса на Шмайхел, който имаше трудносни, но успя да опази вратата си.

В същото време Лестър успя да открие резултата в 39-ата минута. Тогава Юри Тилеманс пусна изваждащ пас за Джеймс Мадисън в наказателното поле и той от малък ъгъл успя да прати топката под напречната греда, вкарвайки много красив гол.

Гостите обаче продължиха да бъдат много опасни и през втората част. Още в началните секунди те организираха бърза атака, завършила с изстрел на Уилям Смолбоун и ново спасяване на Шмайхел. В 73-ата минута пък далечен шут на Стюарт Армстронг се отби от напречната греда.

Две минути по-късно и домакините пропуснаха нелош шанс. Изстрел на Харви Барнс бе изчистен от защитник пред голлинията. В 85-ата минута и Джейми Варди пропусна да реши всичко в мача. Той финтира бранител в наказателното поле и стреля отблизо, но в тялото на вратаря.

В заключителните минути "Светците" се хвърлиха в атака, но вместо да вкарат изравнителен гол, те получиха такъв в своята врата. Домакините организираха контраатака, Харви БАрнс излезе очи в очи с вратаря и хладнокръвно оформи крайното 2:0.

Така Лестър взе трите точки и се изкачи до 2-ото място във временното класиране с актив от 35 пункта. Саутхамптън пък остава на 8-ата позиция с 29 точки.

 

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки