ДОБРА НОВИНА: Попето намекна, че може отново да играе за България!

Бившият капитан на националния тим е провел разговор с Ясен Петров

ДОБРА НОВИНА: Попето намекна, че може отново да играе за България!

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов открехна вратата за завръщане в националния отбор. Той разкри, че е разговарял с Ясен Петров след избирането му за нов национален селекционер.

"Чухме се, проведохме доста конструктивен разговор, но аз съм в процес на възстановяване след операция. Нека мине подготовката, да започна да играя и ще видим какво ще стне", обясни Попето пред БНТ.

Според него националният отбор на този етап не може да се мери с Италия и Шевйцария, но едно трето място с хубави игра ще върне феновете по трибуните.

"Само с подмладяване няма да се получи. Необходимо е да се направи сплав между млади и опитни, за да мислим за успехи. За да те викнат в националния отбор, първо трябва да си лидер в клубния си тим. Нямаме играчи във водещите първенства на Европа, но може да направим равностоен състав на другите отбори в групата. Трябва да се постави и като цел да се спечелят определен брой точки", смята Попов.

Футболистът на руския Сочи не скри, че Тодор Неделев е неговият фаворит за Футболист на годината у нас.

"За съжаление той е контузен. Но е страхотен футболист и човек. Пожелавам му да се възстанови напълно и да стане футболист на годината. Добро ниво през годината държаха Антон Недялков, Димитър Илиев и Валентин Антов, които са основни претенденти за приза", добави той.

Попето се надява в края на фенруари да е готов да тренира наравно със съотборниците си в Сочи.

"Възстановяването ми върви добре. Спазвам препоръките, летя често до Барселона и се виждам с лекаря, който ме оперира. Тренирам по два пъти на ден и се надявам, че в края на февруари ще се готвя с основната група+, каза още бившият национал. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки