Сензациите в пресата: Акрапович привика Занев

Ботев чака Току идната седмица, Локо Пд се разбра с англичанина, Тунчев дава шанс на всички срещу Созопол и още…

Сензациите в пресата: Акрапович привика Занев
Сензациите в пресата днес, сряда, 27 януари 2021 година:

„Тема спорт“: Бруно привика Занев
Старши треньорът Бруно Акрапович е провел индивидуален разговор с Петър Занев за дисциплината на капитана в контролата със Струмска слава. В 18-ата минута на спаринга бранителят бе ударен при единоборство неволно в лицето от Борислав Николов, но изпусна нервите си и изрита с коляно халфа на радомирци. Реферът Йото Гарабедов пък постъпи соломоновски и показа жълти картони на двамата играчи, предвид приятелския характер на срещата. Още на почивката обаче Акрапович замени Занев, като му е обърнал внимание, че подобно поведение и изблици не подхождат на капитана на ЦСКА, пък било то и в неофициален мач. Днес червените ще подновят тренировки на Панчарево, след като вчера получиха почивен ден. В петък ЦСКА гостува на Пирин в Благоевград от 13:30 часа, а контролата ще бъде излъчена пряко по Диема спорт.

„Тема спорт“: Ботев (Пд) чака Току следващата седмица

Ботев (Пловдив) все още не успява да уреди привличането на Емануел Току. 20-годишният ганайски халф е част от датския Фремад Амагер. Както е известно, този клуб е собственост на новия бос на Ботев Антон Зингаревич. Все пак има напредък по преминаването на Току при "канарчетата". Треньорът Азрудин Валентич очаква той да се присъедини към тима през следващата седмица. Такова уверение е получил наставникът от шефовете си. От Фремад Амагер Ботев вече привлече трима - македонския централен защитник Марио Младеновски, бранителя Кевин Янсон, който може да играе и като дефанзивен халф, както и плеймейкъра Реда Рабей. Освен тях "канарчетата" подсилиха състава си със защитника Па Конате. Левият бек е на 26 години. Интересното е, че той има 3 мача за националния отбор на Швеция, играл е веднъж и за селекцията на Гвинея. Носил е екипите на Малмьо, ФК Синсинати, Сундсвал, Йонкьопинг, а за последно бе в елитния норвежки Розенборг.

„Тема спорт“: Локо Пд се разбра с англичаниа

Локомотив Пловдив постигна договорка с левия халф-бек Конър Руьн. Вчера сутринта 27-годишният англичанин премина успешно медицинските тестове, които му бяха извършени в Бургас. Наред с това той уточни и финансовите условия, при които ще подпише с черно-белите. Днес сутринта договорът ще бъде сключен, а следобед Руьн ще бъде на разположение на Александър Тунчев за поредната контрола на тима. Фланговият играч вече направи първите си занимания с пловдивчани на лагера в Поморие. Той се намира в добра кондиция. Англичанинът ще е първото ново попълнение на Локомотив Пловдив тази зима. Руън е роден на 15 ноември 1993 година в Манчестър, висок е 178 см. В кариерата си е носил екипите на испанските Констанция, втория тим на Майорка, Еркулес, Ла Рода и Хумила. За последно е бил част от финландския Интер (Турку), в който преминава през 2019 година. Опитният футболист е бил със статут на твърд титуляр в този тим, записвайки 21 от всички 22 двубоя през 2020 година. И докато в лицето на англичанина Локомотив (Пловдив) вече има алтернатива на Момчил Цветанов за лявата зона на терена, то не така стоят нещата с дубльор на тарана Георги Минчев. Опитите на спортния директор Георги Иванов да договори привличането на централен нападател засега се оказват неуспешни. В Локо се надяваха още в началото на седмицата към тях да се присъедини играч за върха на атаката, но това така и не се случи. Явно е, че от "Лаута" са получили отказ от първите си опции за поста. Затова няма да е изненада, ако треньорът Александър Тунчев мине на вариант да пробва предложени му играчи.

„Тема спорт“: Тунчев дава шанс на всички срещу Созопол
Днес Локомотив Пловдив ще изиграе четвъртата си контрола. Съперник в нея ще бъде 9-ият във Втора лига Созопол. Спарингът е от 14:00 часа на "Арена Созопол". В него участие ще вземат всички играчи на черно-белите. Пред треньора Александър Тунчев няма кадрови проблеми - всичките му играчи са здрави и се готвят на пълни обороти. Това важи и за присъединилия се към тима англичанин Конър Руьн. Подготовка с Локо в момента водят и юношите Александър Колев, Видол Сейменски, Петър Петров, Иван Михайлов, Иван Арамазов, Сашо Лебанов и Георги Милев. Те оставят добри впечатления у треньора. Същото се отнася и за Александър Иванов - син на спортния директор Георги Иванов. Все по-вероятно е той да остане в Локо за пролетния полусезон, след като досега играеше за третодивизионния Спортист Своге. В първите си 3 спаринга пловдивчани записаха 3 победи - 3:1 над Марица Пд, 2:0 над Атлетик Куклен и 3:0 над Берое.
Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 0:0

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки