В МИЛАНО: Интер прекърши Лацио след шоу на Лукаку и окупира върха (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Нерадзурите" победиха с 3:1 и вече са с точка аванс на първото място в Серия А

В МИЛАНО: Интер прекърши Лацио след шоу на Лукаку и окупира върха (СНИМКИ+ВИДЕО)

Интер успя да победи с 3:1 Лацио в тазвечершното дерби от 22-ия кръг на Серия А. 

Трите точки бяха много ценни за "нерадзурите", които успяха да изпреварят Милан в класирането и се изкачиха на първото място в Серия А. 

Срещата започна по-добре за Интер и в 20-та минута те стигнаха до дузпа. Лукаку изведе Лаутаро сам срещу Рейна, а Хут се хвърли на шпагат и отне топката. Фабри обаче посочи бялата точка с основанието, че защитникът е закачил крака на аржентинеца. 

На 11-те метра застана Ромелу Лукаку, който реализира без проблем за 1:0. 

В 43-та Лукаку можеше да удвои, но ударът му с левия крак беше уловен от Рейна. В 45-та обаче хвърляне на шпагат от Брозович прати топката в играч на Лацио, а след това тя се озова в Лукаку, който сам срещу Рейна реализира. 

Страничният съдия вдигна флага си за засада, но след проверка на ВАР се оказа, че всичко е в реда на нещата и голът беше зачетен. 

След почивката Лацио заигра по-концентрирано и в 62-та минута стинаха до пряк-свободен удар. Милинкович-Савич стреля, топката се отби в Ескаланте и влетя в мрежата на Интер за 2:1. 

Шансът на Лацио за изравняване обаче тая само две минути. В 64-та Лукаку преодоля без проблем Пароло със скорост и пусна към Лаутаро, който на празна врата оформи крайното 3:1. 

Така Интер събра 50 точки на първото място, а Милан остава зад него с 49, като предстоящото Дерби на Милано идния уикенд със сигурност ще е с огромен заряд. Лацио пък остава седми с 40 пункта.

Интер - Лацио 3:1
1:0 Лукаку 22 (дузпа)
2:0 Лукаку 45
2:1 Ескаланте 61
3:1 Мартинес 64

Стартови състави:

Интер: Ханданович, Де Фрай, Шкриниар, Бастони, Хакими, Брозович, Ериксен Барела, Перишич, Лаутаро, Лукаку

Лацио: Рейна, Патрик, Ачерби, Хут, Ладзари, Милинкович-Савич, Лейва, Луис Алберто, Марушич, Корея, Имобиле

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки