Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в Бургас

Зала "Арена Бургас" ще разполага с 6500 седящи и до 8000 правостоящи места при концерти

Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в Бургас

Министър-председателят Бойко Борисов разгледа напредъка по изграждането на зала „Арена Бургас“.

„Един ден като има световно първенство в Бургас и то скоро след пандемията, ще видят бургазлии колко ще са горди с тази зала. Това е единствената зала у нас, която отговаря на изискванията на Световната федерация по лека атлетика, тъй като разполага и с тренировъчни писти“, заяви премиерът Борисов. Министър-председателят се запозна на място с извършването на довършителни дейности в залата като поставяне на седалките за зрители, осветителни тела и монтаж на финалното покритие от ламарина на покрива на модерното съоръжение.

Залата се изгражда със средства от държавата. Цялата инвестиция възлиза на общо 57 млн. лв. като за оборудване са отпуснати и допълнителни 5 млн. лева по линия на дружеството „Академика 2011“, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта. „Арена Бургас“ ще разполага със спортно оборудване за различни видове спорт, което ще отговаря на изискванията за провеждане на състезания от най-висок ранг по лека атлетика, волейбол, спортна гимнастика, художествена гимнастика, бокс, борба. Общината също е инвестирала средства в терена, както и 2 млн. лева за подпорна стена, за изграждане на локално платно за достъп, за довършване на една от тренировъчните зали и за допълнително купуване на телескопични седалки. Многофункционалното спортно съоръжение ще има 6500 седящи и още до 8000 правостоящи места при концерти.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че правителството отпусна през декември 2020 г. близо 4 милиона лева, с които улиците в района на залата, както и вътрешнокварталната инфраструктура ще бъдат рехабилитирани след завършването на строителните дейности на „Арена Бургас“. Със средствата ще бъде изградена и нова канализация в района.

„Искам така да направите квартала около залата, че на хората да им е драго“, подчерта премиерът Борисов пред кмета на Бургас Димитър Николов. Николов отбеляза, че вече са стартирани дейностите по рехабилитацията на инфраструктурата в района и изграждането на новите улиците към залата.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки