Австрийка спечели слалома в Кортина

Шампионката на България Ева Вукадинова беше 44-а след първия манш, но не успя да завърши втория

Австрийка спечели слалома в Кортина

Австрийката Катарина Лийнсбергер спечели убедително титлата в слалома на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в италианския курорт Кортина д Ампецо.

 
23-годишната Лийнсбергер финишира за 1:39.50 минута, след като беше най-бърза и в двата манша с 48.48 секунди в първия и с 51.02 секунди във втория. Така тя си осигури второ злато от шампионата след поделената победа в индивидуалната паралелна дисциплина с Марта Басино от Италия. Лийнсбергер спечели първа титла за Австрия в слалома на световно първенство след Марлийз Шилд през 2011 година. 
 
Втора на 1 секунда завърши Петра Влъхова (Словакия), а трета на 1.98 секунда остана олимпийската шампионка от Сочи 2014 Микаела Шифрин (САЩ), която не успя да спечели пета поредна титла в дисциплината, но завоюва 11-ия си медал от световни първенства.
 
Световната вицешампионка от Санкт Моритц 2017 Уенди Холденер (Швейцария) завърши четвърта на 2.34 секунди, а с отлично второ спускане Андрея Слокар (Словения) прогресира от 17-о до пето място с пасив от 2.67 секунди.
 
Шампионката на България Ева Вукадинова беше 44-а след първия манш с 57.35 секунди, но не успя да завърши втория и отпадна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки