В ИТАЛИЯ: Алберт Попов с 18-о място в първия манш на слалома

Вместо българинът да се спусне първи във втория манш, той е 18-ти в реда на стартиране

В ИТАЛИЯ: Алберт Попов с 18-о място в първия манш на слалома

Българинът Алберт Попов не успя да спечели челно класиране в слалома от Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина д`Ампецо (Италия), след като даде 18-то време в първия манш.

Алберт бе изключително агресивен в горната част на пистата и се движеше с пасив от по-малко от 7 десети, но във финалната четвърт върна газта и завърши на 1.30 зад лидер Адриан Пертъл (Австрия).

Това залагане на сигурността изигра лоша шега на българина, тъй като в днешния старт, топ 15 от първия манш ще стартират първи във втория, а на първите 30 както е традиционно в слаломите.

Тази промяна бе направена заради очакваните високи температури по-късно днес. Така вместо Алберт да се спусне първи, той ще бъде 18-ти в реда на стартиране, като разликата между него и заветното 15-то място бе само 18 стотни.

Все пак той остави зад себе си звезди като Манфред Мьолг (Италия), Рамон Ценхойзерн (Швейцария), Мануел Фелер (Австрия) и Линус Щрасер (Германия).

От другите трима родни представители, Камен Златков се движеше с темпо за топ 20, но в последния сектор на трасето допусна грешка и кол мина между ските му. Неговият брат Калин също не завърши първия манш, след грешка още в началото на своето спускане.

Последният българин Константин Стоилов също стана жерта на изровената писта при по-късните стартови номера и не завърши. На старт днес застанаха общо 100 състезателя, като от тях успешно до финала стигнаха само 55.

В тройката след първия манш, освен лидера Пертъл, място още намериха и Алекс Винацер (Италия), който завърши на 0.14 секунди зад австриеца и норвежеца Себастиан Фосс-Солевог, който остана на 0.02 зад представителя на домакините.

Вторият манш на последния старт на Световното първенство в Кортина стартира в 14:30 часа българско време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки