ЦСКА спечели дербито със Славия при жените

"Червените“ записаха седма победа в Демакс лига

ЦСКА спечели дербито със Славия при жените

Волейболистките на ЦСКА победиха като гости Славия с  3:0 (25:23, 25:18, 25:20) в мач  от дванадесети  кръг на женското първенство, който се игра  в зала „Панайот Пондалов“.

 
С това „червените“ записаха седма победа в  Демакс лига, като с четири  загуби и 22 точки заемат трето място във  временното класиране. След поражението съставът на Славия е на шеста пета позиция с пет победи, седем загуби и 16 точки.
 
След  двете поредни победи в шампионата в този мач славистките не можаха да покажат същите възможности срещу „червените“. За  това роля изигра и отсъствието на основната състезателка Йоана Атанасова, която стъпи накриво в двубоя с Берое, и въпреки, че тогава се върна в игра и доизигра мача, за този двубой не можа да се възстанови. ЦСКА се възползва максимално от ситуацията, като наложи волята си и спечели три точки в гостуването.
 
Първият гейм бе много оспорван, като и двата тима имаха възможност да го спечелят. В крайна сметка шансът се  усмихна на гостенките, които при 23:23 запазиха повече самообладание и надделяха.
 
Това даде криле  на армейките и във втората част те бяха водещия ти на  полето. Белите се върнаха в игра в третата част, като намериха своя ритъм и поведоха с 10:6. За свое  съжаление те не успяха да запазят това предимство. Червените съумяха да стопят пасива си, а след двадесета точка взеха и аванс  след слабости  в посрещане на домакините. Това бе повратен момент и ЦСКА се наложи с чиста победа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки