Разгром! Хетафе видя сметката на Валенсия, стигна до класически успех (ВИДЕО)

Отборът от мадридското предградие спечели с 3:0

Разгром! Хетафе видя сметката на Валенсия, стигна до класически успех (ВИДЕО)

Хетафе се наложи с 3:0 над Валенсия в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. „Прилепите“ останаха в намален състав в началото на второто полувреме, което до голяма степен улесни задачата на домакините до края на двубоя.

Двата тима изиграха равностойни първи 30 минути, в които често се сменяваше изпълнителят на нападенията.

Все пак Хетафе бе тимът, който стигна до попадение през първото полувреме. В 39-ата минута Мауро Арамбари реализира красиво попадение, стреляйки от дистанция в горния ляв ъгъл.

Валенсия стартира катастрофално втората част, след като в 51-ата минута Муктар Диакаби получи директен червен картон за много грубо нарушение.

Три по-късно Енес Юнал имаше шанс да удвои резултата, но изстрелът му премина покрай левия страничен стълб.

Все пак това се случи в 55-ата минута, когато Хайме Мата отблеяза с изстрел от наказателното поле, оставяйки безпомощен Яспер Силесен.

Домакините продължиха да действат по-добре и в 87-ата минута стигнаха и до трети гол. Карлес Аленя реализира с красив плътен удар в десния ъгъл.

В заключителните минути на двубоя Такефуса Кубо бе близо до четвърто попадение, но изстрелът му срещна десния страничен стълб.

С постигнатия успех Хетафе се изравни с Валенсия на 13-ата позиция в класирането с равен актив от 27 точки, но мадридчани остават 14-и в Ла Лига.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки