Клоп: Нов жесток удар, но сезонът не е свършил

Мениджърът на Ливърпул обясни смяната на Мохамед Салах в дербито с Челси

Клоп: Нов жесток удар, но сезонът не е свършил

Мениджърът Юрген Клоп нарече домакинската загуба с 0:1 от Челси "жесток удар" за Ливърпул.

"Червените" регистрираха клубен рекорд с пето поредно поражение у дома, което е и шесто в последните девет мача на шампионите и те вече са седми в класирането на английската Висша лига.

"Индивидуалната класа на Мейсън Маунт при гола направи разликата. Беше равностоен и напрегнат мача. Двата тима хвърлиха доста усилия. Челси отбеляза гол, който бе от засада. През второто полувреме вкараха още един след контраатака. Имахме повече положения, особено това на Садио Мане и други, които не вкарахме”, коментира Клоп.

„Трябва да се защитаваме по различен начин, не се справихме добре. Има много ситуации, които да се разгледат. В крайна сметка допуснахме гол, направихме грешка. С това владение на топката, което имахме, трябва да създаваме повече възможности за гол. Всичко бе добре до последния пас”, каза още германецът.

„За съжаление това се случва не само в домакинските ни мачове. Не става дума за „Анфийлд”, а генерално. Случва се твърде често. Трябва да покажем по-добра игра в решителните моменти. Трябва да покажем своята класа в тези моменти, а често не го правим. Това е голям удар за нас, но нещата не са приключили. Трябва да печелим мачове”, допълни Юрген Клоп и коментира смяната на Мохамед Салах след час игра.

„Доволен съм, когато момчетата са разочаровани. Това не е проблем. Не видях какво е направил Салах, ако трябва да бъда честен. Можех да сменя и някой друг, това е вярно. Причината за смяната е, че той усещаше интензитетът на играта и не исках да го рискувам, това е всичко. Познавам го от дълго време и това се случва рядко. Обикновено Салах изглежда изненадващо свежо почти до края на мача, но днес не изглеждаше така свеж и в нашата ситуация това бе знак. Не исках да го рискувам, това е всичко.”

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки