Мексико поведе на нашите национали за Купа "Дейвис"

Хубавото е, че нищо все още не е приключило

Мексико поведе на нашите национали за Купа "Дейвис"

Мексико поведе с 2:1 победи срещу България в мача от Световна група 2 на Купа "Дейвис"..

Ханс Ач Вердуго и Мигел-Анхел Рейес-Варела надделяха над Александър Лазаров и Габриел Донев с 6:4, 6:4 за 72 минути в мача на двойки в зала "София" и за първи път в двубоя дадоха аванс в резултата на гостите.

Двамата мексиканци, чието класиране в световната ранглиста на двойки е близо до топ 100, сервираха стабилно и не допуснаха пробив в мача. Те поведоха с 3:1 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част реализираха единствен брейк за 5:4, след което затвориха мача при собственото си подаване.

"Не мисля, че играхме слабо. Но те играят постоянно двойки, играят заедно. Не случайно единият е около топ 100 в света в момента, а другият е бил топ 50. Допуснахме малко грешки, може би в края на втория сет двойната грешка, която направих при 4:4 беше решаваща", коментира Лазаров.

България се нуждае от два задължителни победи в оставащите два мача на сингъл, за да елиминира съперника.

В срещата на първите ракети Димитър Кузманов играе срещу Херардо Лопес Виясеньор, а в последния мач Адриан Андреев среща Луис Патиньо.

В над 50-годишната си история на участия в Купа "Дейвис" България е обръщала два пъти мач от изоставане 1:2. Това става през 1973 година в София срещу Белгия и през 1993-а отново в София срещу Полша. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки