ОТЛИЧНО! Карлос Насар спечели сребро от европейското в дебюта си при мъжете (ВИДЕО)

Другият български щангист в категория 81 кг Юндер Бейтула завърши пети

ОТЛИЧНО! Карлос Насар спечели сребро от европейското в дебюта си при мъжете (ВИДЕО)

Страхотното представяне на България на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва продължава. В дебюта си на голям форум при мъжете световният шампион за кадети спечели сребърен медал в двубоя в категория 81 килограма. Младокът събра двубой от 369 килограма. Той заслужи среброто в изхвърлянето с 163 кг, а в изтласкването извоюва златото с нов европейски рекорд от 206 кг, който по-късно постигна и Антонио Пицолато.

 
Европейският шампион Антонио Пицолато (Италия) защити титлата си, след като събра двубой от 370 кг. Той спечели изхвърлянето със 164 кг, а в изтласкването също постигна 206 кг, но остана втори заради по-високото си тегло.
 
Трети в двубоя се нареди латвиецът Ритварс Шухаревс с двубой от 347 кг.
 
Другият българин в категория 81 кг Юндер Бейтула завърши пети в двубоя с 346 кг. Той се нареди шести в изхвърлянето със 150 кг, а в изтласкването завърши четвърти със 196 кг.
 
До момента България има трима европейски шампиони в двубоите, една сребърна медалистка и един бронзов. Шампиони на Стария континент станаха Надежда Мей-Нгуен в кат. 45 кг, Ангел Русен в кат. 55 кг и Стилян Гроздев в кат. 61 кг.
 
Ивана Петрова се нареди на второто място на почетната стълбичка в кат. 45 кг. Дебютантът Валетин Генчев пък заслужи бронз в двубоя в кат 67 кг.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки